14
AdmiralBet ABA Liga

NEBOJŠA ČOVIĆ: Sada je cilj Top 8 Evrolige, sa Vilijamsom smo u kontaktu!

Objavljeno: 01.07.15 u 22:10

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović u intervjuu za Novosti je govorio o novoj sezoni, budžetu, ciljevima i „rosteru“.

Nebojša Čović se prvo osvrnuo na tek završenu sezonu u kojoj je osvojena tripl kruna.

– Moramo da se vratimo na avgust 2011. i minus od 15,5 miliona evra, što mnogi pokušavaju da zaborave. U prvoj sezoni nismo osvojili nijedan trofej, ali smo izvršili stabiluzaciju jer klub nisu samo rezultati, već i organizacija, sistematizacija, održivi koncept koji se stalno dorađuje. U drugoj je osvojen Kup, u trećoj smo ponovili taj uspeh i igrali Evroligu, da bi sada sve naše selekcije, od pionirske do seniorske bile šampioni Srbije. Takođe, osvojena je i ABA liga i odbranjen kup. Iza svega stoji ogromno znanje i rad – počeo je priču Čović.

Prvi čovek Crvene zvezde se potom osvrnuo i na ciljeve u narednoj sezoni.

– Polazni su titula ABA lige i domaće lige, u Evroligi je Top 16 sa iskorakom u Top 8, s tim da imamo pravo da korigujemo cilj kada formiramo tim, jer ako ne bude para, ne možete da dosegnete željeni rezultat – istakao je Čović i prebacio se na budžet:

– Planirani je od 5 do 5,2 miliona evra, s tim da bi milion otišao na saniranje starih dugova, a 4 do 4,2 miliona bi bilo namenjeno za kompletan sistem Zvezde, od pionirske do seniorske selekcije, svih stručnih štabova, administraciju, medicinsko osoblje, mladi tim FMP u kome razigravamo igrače, putovanja. Ove sezone je bio 5,6 miliona, do čega je 3,6 bilo za aktuelne izdatke, a dva za stari dug.

Nebojša Čović je istakao da će Crvena zvezda pokušati da zadrži Markusa Vilijamsa bar još godinu dana.

– Dao je mnogo Zvezdi, kao Dženkins, i svi drugi. Možda što sam ja bio plejmejker, pa je za mene on mozak ekipe, i to fantastičan. Otišao je za SAD, ali ostali smo u kontaktu. Sve će zavisiti od stručnog štaba i finansijskih mogućnosti kluba. Posle ovakvih rezultata koje je postigla Zvezda, mislim da bi svi koji to mogu i žele trebalo da nam pomognu kako bi naredna sezona bila barem na istom nivou kao ova upravo završena. Dugo smo čekali ovakav rezultat i zato ga ne treba ispustiti. U suprotnom, KK Crvena zvezda se lako može vratiti na stari put. Ono što me brine na bazi iskustva koje imam to je da se uspeh u Srbiji ne prašta – zaklučio je Čović.

Ceo intervju sa Nebojšom Čovićem možete da pročitate u Novostima.

0
0
14 Komentara
  1. Овом човеку се дивим.Где год је био начелу неког клуба или савеза све сами успеси иза њега.он не очекује помоћ од државе да плаче моли и кука,брине се о свом клубу на један позитиван реалан и једини исправан пут.Верујем у Звезду док је воде овакви људи .Не сумњам у поновне успехе.Вилијамс да остане то би било више од пола успеха јер човек је доктор кошарке.

    0
    0
    Odgovori
  2. Tako je uvazeni predsednice! Ovi drugi koji su osnovani 1953 kao JSD na pravom su putu da se ugase, sto je vrlo vazno da se pravda zadovolji jer su godinama jamu kopali,,, Zvezda je za koji mesec potpuno cist klub od dugova, sjajno,,, Samo naored!

    0
    0
    Odgovori
      • J… si ti 17 godina .doveden do ludila I teskih kompleksa pa sad moras za cokijev mali klubic da navijas a svoj da bojkotujes I da lazes sebe ahaha.Ocito iz njegovog govora izlaze patnja teske frustracije I kompleks.Necete vi vise ni grupu proci prema tome moze bolesni pacovcic da vam leci neizlecive komplekse lazima.Vi se vunansirate I to vrapci na grani znaju iz budzeta TRI PUTA VECI BUDZET IMATE OD NAS KAD SMO IGRALI F4 I OPET NISTA AHAHAHA PATITE STAKORI BOLESNI TEK CETE PATITI UMRECETE U ZLOBI

        0
        0
        Odgovori
  3. Ponovo pitanje za vlast i pravosudje ove zemlje, kada ce biti doneta presuda za kradju para koordinacionog centra za Kosovo? Kada ce biti doneta presuda za prebijanje novinara Andjusa? Kada ce ovaj covek biti poslat u ustanovu koja se bavi takvim osobama, a imamo ih nekoliko u Srbiji, Pozarevac, Sremska Mitrovica, Padinjak…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter