1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MATIĆ: Imamo dobre šanse za EP ukoliko pobedimo u Kopenhagenu!

Objavljeno: 11.06.15 u 09:02

Jedna od najvećih uzdanica selektora Ćurčića i srpskih navijača uopšte, pred odlučujući meč sa Danskom ima veliku dozu optimizma, a posebno je pohvalio igre ‘Orlića’ na Mundijalitu na Novom Zelandu.

Srpski mentalitet je takav da pred svaku važniju utakmicu i okupljanja reprezentacije pucamo od optimizma. Neretko se dešavalo da se to završi neslavno po nas, a da tako neće biti i ovog puta, uveren je prvotimac Čelsija Nemanja Matić.

– Ako pobedimo u Kopenhagenu, imamo dobre šanse da se plasiramo na prvenstvo Evrope u Francuskoj. Biće nam jako teško, ali moramo da pobedimo, kako znamo i umemo. Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Moramo da budemo strpljivi svih 90 minuta u Danskoj, jer evidentno je da ne menjaju način igre i kad imaju rezultatski minus – rekao je Matić za sajt FSS.

Jedan od najboljih seniorskih reprezentativaca osvrnuo se i na uspeh omladinske reprezentacije do 20 godina koja će na Novom Zelandu u nedelju igrati četvrtfinale Svetskog prvenstva.

– Baš sam se obradovao kad sam se probudio i saznao da smo pobedili Madjarsku. Vidim po rezultatu da je bilo teško, čuo sam kasnije i komentare, svi jedva čekamo sledeću utakmicu. Poželeo sam im pred put da se vrate sa medaljom, ostajem pri istoj želji i dalje – dodao je Matić.

Matić ne želi da ističe nikoga u timu selektora Veljka Paunovića, već ima jasnu poruku za njih, kao veliku budućnost srpskog reprezentativnog fudbala.

– Najbitnije je da nauče da pobedjuju i da nam pomognu čim nam se pridruže. Treba samo da se ima u vidu da A reprezentacija igra pod mnogo većim pritiskom, osetiće i oni to, za koju godinu. Imaju zaista dobrih igrača i srećan sam kad vidim da imamo budućnost – rekao je Matić.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter