0
Košarka

FOTO: Twitter/screenshot

PLEJ-OF: Zvezda u finalu, treća ista pobeda u Sremskoj Mitrovici

Objavljeno: 08.06.15 u 19:54

Košarkaši Crvene zvezde prvi su finalisti plej-ofa Košarkaške lige Srbije pošto su u drugoj utakmici polufinala savladali Mega Leks sa 90:89 (23:18, 17:24, 27:27, 23:20) i tako su došli do drugog trijumfa u seriji.

Dobar početak crveno-belih nije nagoveštavao dramu u samoj završnici pošto su izabranici Dejana Radonjića vrlo brzo stekli osam poena viška (17:9). Podjednako brzo ta prednost se istopila i čak je prešla na stranu domaćina koji je u drugoj četvrtini u nekoliko navrata imao pet poena viška, a u trećoj deonici čak i do devet (57:48).

Tada su na scenu stupili Markus Vilijams i pre svega Nikola Kalinić koji su svojim individualnim kvalitetom dolazili do poena, koji su Zvezdu vratili u život. Ipak nepuna dva minuta pre kraja Mega je imala prednost od četiri poena (89:85), ali ni to, kao ni činjica da su u poslednjih 14 sekundio imali napad za pobedu nije mnogo pomoglo timu Dejana Milojevića.

Šut za pobedu, istina iz teške pozicije, u poslednjoj sekundi promašio je upravo bivši igrač Crvene zvezde Marko Kešelj.

Kalinić je u pobedničkom timu blistao sa 24 poena (4/5 trojke) uz nekoliko atraktivnih poteza, a pored njega odličan je bio Vilijams sa 17, Marjanović je dodao 15 uz šest skokova, a Mitrović 12 uz sedam uhvaćenih lopti. U poraženom timu Jokić je postigao 23 poena i imao je osam skokova, Miljenović je dodao 15, a Kešelj 14 poena.

Podsetićemo da su ova dva tima već odigrala dva skoro ista meča u Sremskoj Mitrovici, po jedan u ABA ligi i u ligaškom delu Košarkaške lige Srbije, a Crvena zvezda je skoro jednako teško slavila pobedu i u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Crveno-beli u finalu čekaju pobednika duela Partizan – Metalac u kojem crno-beli imaju prednost od 1:0, a drugi meč je na programu u utorak od 20 sati.

Loša vest za navijače Crvene zvezde je pismo koje je stiglo iz Evrolige u kojem se crveno-belima preti oduzimanjem učešća u ovom takmičenju.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter