3
Košarka

FOTO:STARSPORT

KLS: Zvezda rutinski do devete pobede

Objavljeno: 23.05.15 u 21:38

Uz duel Mega Leksa i Partizana meč između Crvene zvezde i valjevskog Metalca trebalo je da bude derbi 9. kola Košarkaške lige Srbije, ali konačan rezultat govori da uzbuđenja gotovo da nije ni bilo pošto su domaći trijumfovali sa 87:69 (29:20, 14:12, 21:16, 23:21) i tako du došli do devetog trijumfa u domaćem šampionatu.

Nakon uvodnih pet minuta tokom kojih je jedino vladala neizvesnost na scenu je stupio Nemanaj Dangubić koji je u kratkom vremenskom periodu ubacio 10 poena (2/2 za dva, 2/2 za tri), ali tri brzo napravljena faula psrečila su ovog igrača da odigra možda i partiju sezone.

Zvezda je na poluvreme odnela dvocifrenu razliku (43:32), a uz Dangubića dvocifren učinak već psole prvih 20 minuta imao je i Maik Cirbes. U preostale dve četvrtine praktično su odrađivali posao i jednui i drugi, a prednost crveno-belih u pojedinim momentima iznosila je i 25 poena (87:62).

Cirbes je sa 16 poena i sedam skokova bio najbolji u redovima pobedničkog tima, a sledili su ga Dangubić sa 14 i Kalinić sa devet poena. Na drugoj strani otpor su pružali Protić i Majstorović sa po 15 poena odnosno Todorović koji je dodao 11.

Metalac je upisao četvrti poraz, ali je zadržao treće mesto na tabeli pošto je Mega Leks izgubio dobijeni meč protiv Partizana. Kako je i FMP poražen od Konstantina pred svojim navijačima (82:83), gotovo je izvesno da ćemo timove koji su se takmičili u ABA ligi igrati u plej-ofu, a jedini koji bi mogao da ugrozi pre svega Megu je Vojvodina koja je večeras savladal ekipu Tamiša.

0
0
3 Komentara
  1. Tvrdim nepobedivi smo! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter