0
Košarka

SKANDAL I BRUKA: Tuča Vranješa i Kuka, navijači na parketu, prekid i Budućnost ponovo šampion (VIDEO)

Objavljeno: 22.05.15 u 12:53

Finalna serija crnogorske košarkaške lige neslavno je završena – tučom, prekidom, upadom navijača na teren, a šampion je po deveti put uzastopno podgorička Budućnost.  

Poslednja utakmica u seriji u Nikšiću završena je žestokim okršajem Nemanje Vranješa (Sutjeska) i Omara Kuka (Budućnost) koji su zaradili isključunja. Navijači to nisu mogli da prihvate, utrčali su na parket, pa je sudijama preostalo samo da meč – prekinu. 

Sudije nisu imale drugog izbora već da pri vođstvu Budućnosti 51:49 prekinu meč i pobedu dodele Podgoričanima.

– Žao nam je što smo na ovakav način osvojili titulu, ali je prava sreća da niko nije povređen u incidentima. Veliku zahvalnosti dugujemo predsedniku Sutjeske Darku Peroviću, koji je sa direktorom Miodragom Lješkovićem, sve uradio da smiri situaciju. Posle prvog incidenta smo izrazili želju da nastavimo meč, tada je rečeno da će se utakmica prekinuti ako dođe do bilo kakvog incidenta. U drugom poluvremenu je došlo do koškanja Kuka i Vranješa i to je bio signal da publika uđe ne teren. Nije bilo uslova da se utakmica završi i ovim je izgubila i crnogorska košarka – rekao je izvršni direktor Budućnosti Slavko Radulović za Vijesti.  

KK Sutjeska obratila se zvaničnim saopštenjem:

– Izražavamo najdublje žaljenje što je došlo do prekida utakmice i što je ovaj sportski događaj imao nesportski kraj. Klub je sa svoje strane učinio sve da se stvori vrhunski sportski ambijent sa istinskom željom da bolji pobedi, ali nažalost došlo je do prekida utakmice zbog incidenata od kojih se klub u potpunosti ograđuje i na koje nije mogao uticati – piše u zvaničnom saopštenju Sutjeske. 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter