0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA LE: Srpski klubovi kreću od prvog kola!

Objavljeno: 12.05.15 u 16:54

Predstavnici Srbije u kvalifikacijama za Ligu Evrope počeće takmičenje od prvog kola.

Ishod kupa neće uticati na raspored viza, jer će Čukarički u kvalifikacije ili kao osvajač trofeja ili po plasmanu na tabeli. Crta će biti podvučena ispod četvrtog tima Super lige, a dalji raspored zavisiće od dobijanja evro-licence – piše Žurnal.

Crvena zvezda može da se nada da će u žrebu za prvu rundu biti među nosiocima. Druga dva predstavnika su blizu crte, verovatnije je da će ostati u slabijem šeširu.

Naravno, sve pod uslovom da se ne dogodi čudo i da crveno-beli osvoje titulu šampiona Srbije. Od drugog kola kvalifikacija, skoro da je sigurno, Crvena zvezda će na stranu nepovlašćenih timova.

U prvom kolu kvalifikacija srpski klubovi za protivnike mogu da očekuju (po redosledu klupske liste UEFA) predstavnike Rumunije (1 tim), Izraela (1), Kipra (2), Danske (2),Hrvatske (2), Poljske (2), Belorusije (2), Škotske (2), Švedske (3), Bugarske (3), Norveške (3),Mađarske (3), Slovačke (3), Slovenije (3), Moldavije (3), Azerbejdžana (3), Gruzije (3),Kazahstana (3), Bosne i Hercegovine (3), Islanda (3), Finske (3), Letonije (3), Crne Gore (3),Albanije (3), Litvanije (3), Makedonije (3), Republike Irske (4), Luksemburga (3), Malte (3),Lihtenštajna (1), Severne Irske (3), Velsa (3), Jermenije (3), Estonije (3), Farskih Ostrva (3),San Marina (2), Andore (2) i Gibraltara (1).

UEFA će uoči žreba napraviti grupe kako bi ujednačila žreb, ali nije još poznato da li će primeniti geografski princip, kako bi, na primer, izbegla mogućnost da tim sa Islanda putuje do Kazahstana.

hotsport.rs       

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter