4
Košarka

FOTO: STARSPORT

ZVEZDINI STRANCI: Đenka je bio raspucan protiv Partizana, ali ništa ne bi vredelo da nije bilo Majkovih blokada!

Objavljeno: 04.05.15 u 09:47

Iako dosta osporavani tokom sezone, ispostavilo se da su upravo stranci, Majk Cirbes i Čarls Dženkins, bili glavni protagonisti Zvezdine istorijske titule u regionalnoj ABA ligi.

Čarls Dženkins proradio je onda kada je to bilo najpotrebnije, zatrpavao je Partizan i Cedevitu dalekim trojkama, dok će se nastup Majka Cirbesa pored povrede u četvrtom meču finala u Zagrebu dugo prepričavati. Međutim, ovaj nemačko-američki dvojac nikako ne želi da stavi sebe u prvi plan, već gotovo u glas ističu – mi smo tim!

– Zaista se ne osećam kao heroj. Primio sam injekciju pre meča, ali kada sam počeo da igram, nije bilo problema i samo sam nastavio. Možda to zvuči kao najobičnija fraza, ali mi smo grupa igrača koja je stvarno – tim. Veoma je teško našim protivnicima da igraju protiv nas – skromno, kao i uvek, objašnjava Majk Cirbes.

imamo Markusa Vilijamsa, koji je sjajan plejmejker i organizator igre, i Bobija Marjanovića kao dominantnog igrača, ali pobeđivali smo i na mečevima na kojima smo igrali bez njih. To je naša prednost, imamo različite igrače koji uvek mogu da iskoče u prvi plan. Recimo, pričaju o tome kako sam igrao protiv Partizana, a da nije bilo Majka i njegovih blokova, znate kada bih imao mogućnost da imam dobru poziciju za šut… A kada ovaj momak napravi blok, nema šanse da ga probiju – hvali svoje saigrače Čarls Dženkins.

Posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća i titule u ABA ligi, sada se sva pažnja usmerava na nacionalni prvenstvo Srbije u kojoj će Crvena zvezda juriti svoj treći pehar i tripl-krunu ove sezone, što bi bila jedna od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Dženkins i Cirbes ubeđeni su da mogu do tog uspeha.

– Moj cilj je da budem što je moguće bolji igrač, ne samo da unapredim šut za tri poena ili igru u odbrani. A kada igrate protiv momka kao što je Branko Lazić svakog dana, a verujte, on je takav da ne bi dozvolio ni detetu na basketu da ga prođe, onda je sigurno da napredujete – kaže popularni ‘Đenka’, a zatim se osvrće na nastavak sezone:

– Od početka sezone smo odlučili da ne zacrtavamo nemoguće ciljeve… Ređali smo pobede, plasirali se u top 16 Evrolige, onda smo osvojili Kup, sada i ABA ligu, ali ništa još nije gotovo – ističe Dženkins.

Majk Cirbes kaže da će u Zvezdi, pored titula, pamtiti meč u Istanbulu kada je ubijen Marko Ivković Jagoda.

– Definitivno naš prvi meč protiv Galatasaraja nikada neću zaboraviti. Taj i sledeći meč protiv turskog tima u „Areni“ kada je sve bilo u znaku sećanja na Marka Ivkovića. To se ne zaboravlja, kao ni osećaj koliko mi je bilo teško posle utakmice u Istanbulu kada smo saznali da je Marko ubijen.

– Što se tiče Superlige, greška bi bila da sada mislimo da ćemo lako da stignemo do trofeja u Srbiji. Igramo protiv odličnih timova, ponovo i protiv Partizana, a oni su veoma dobri. Ne dobri, odlični… Naravno, želimo da osvojimo titulu, to nam je cilj – najavio je Nemac u redovima crveno-belih, Majk Cirbes.

Crvena zvezda meč trećeg kola Superlige Srbije igra u utorak od 19 časova u Pioniru protiv pančevačkog Tamiša.

hotsport.rs  – novosti.rs

0
0
4 Komentara
  1. Ostrašćeni grobari su poceli da se javljaju.
    Pravac Laza Lazarevic i na prijemu reci da te je poslao Dejan Radonjić 🙂

    0
    0
    Odgovori
  2. Prvo,vi nikad niste bili nit cete biti brend.Partizan je proglasen kao brend srbije pa ti placi i lazi sebe da se utesis.Drugo vi klub NEMATE vi ste fmp klubic iz predgradja a svega tri titule aba lige :),nikakvog uspeha.Prema tom 13 titula zaredom niko nikad nije uspeo da osvoji sem NAJVECE KLUBA NA OVIM PROSTORIMA.SAMIONA EVROLIGE.PET PUTA F4 .)..ZAO MI JE DECKO ALI TE BOLESNE LAZI TI NECE USPETI DA SE OHRADBRIS.Inace zanimljivo mi ovo tepanje novinara igracima zvezde ,,bas je „ne pristrasno“ hahhahah .Kad budes mukice imao svoj klub sa malog kalemegdana koji je MRTAV onda se javi .)

    0
    0
    Odgovori
    • Где је то Партизан проглашен за бренд и на који начин ? Како један клуб може да буде бренд и како је дошао до тих титула које поседује ? Да ли постоји иједан међу вама који може поштено да каже да сте све те титуле освојили мање-више уз помоћ државе ? На свим оствареним резултатима честитам и стварно скидам капу, али како вас није срамота да као једини клуб који је икада био државни пројекат (основани сте као армијски клуб 😉 ) помињете било кога другог и да се просто вређате ? Не волим ја ни Ћокија, да се разумемо, али је човек направио праву ствар. Поклопио вас је поштеном игром на терену, није учио играче „љубављу“ према супарничком међуножју, није их учио да туку противничке центре (играчи са великом главом у сваком спорту имају проблем, знам по себи 😉 ) итд. А да се не враћам на то какви сте навијачи … На часовима љубави сте вероватно пре више година учили и паљење сигналне ракете !? Отишао сам далеко, али скратићу. Докле год је будала на обе стране стадиона-дворане, ја на дерби ићи нећу … Да не кажем рузно, п****м се по сваком таквом … Живели …

      0
      0
      Odgovori
  3. Mi smo ta ekipa što se kapira u pokretu…. ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter