2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SADA JE SVE POZNATO: Evo kako će izgledati regionalna Premijer liga u košarci! (FOTO)

Objavljeno: 29.04.15 u 21:47

Nacrtom statuta nove regionalne Premijer lige predviđeno je da po 15 odsto vlasništva bude u posedu nacionalnih saveza, dok bi FIBA u vlasničkoj strukturi učestvovala sa 10 odsto.

Sedište lige bilo bi u Podgorici, kao što je i ranije objavljeni, a osnovni organi Premijer lige trebalo bi da budu Skupština članova, Odbor direktora i Izvršni direktor. Dogovoreno je da ukupni osnovni kapital iznosi 8.000 evra, tačnije, nacionalni savezi po 1.200 i FIBA 800 evra.

Skupština, kao najviši organ lige i sa najširim ovlašćenjima, bi se sastojala od sedam članova (predsednik ili generalni sekretar svakog saveza i jedan član FIBA). Odbor, koji je izvršni organ lige, sastojao bi se od 15 članova – osim predstavnika saveza i FIBA, tu će se naći i osmorica predstavnika klubova-učesnika (po dva iz Srbije i Hrvatske, po jedan iz BiH, Slovenije, Makedonije i Slovenije).

Međutim, ono što bi bio problem jeste da bi FIBA u svakom momentu imala pravo veta na odluke Skupštine i Odbora. Naravno, kao što smo i ranije pisali, čeka se rasplet sukoba FIBA i Evrolige, ali je po ovim potezima regionalna Premijer liga u košarci sve izvesnija.

Ovde pročitajte koje su uslove srpski klubovi uputili FIBA za osnivanje ovog takmičenja.

hotsport.rs  – b92.net

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter