0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: STARSPORT

RADONJIĆ I REPEŠA SLOŽNI: Zaslužena pobeda Zvezde, ali ništa još nije gotovo

Objavljeno: 26.04.15 u 23:01

Trener košarkaša Cedevite Jasmin Repeša rekao je da Crvena zvezda ima veliku prednost u finalnoj seriji Jadranske lige, ali da se njegova ekipa neće predavati. Trener Zvezde Dejan Radonjić zadovljan je uprkos manjim oscilacijama u igri. 

– Dobro smo krenuli i uspeli dobrom kontrolom igre da pravimo prednost. Imali smo period igre koji je bio nedopustivo loš. Primili smo 17 poena za pet minuta. Znali smo da se Cedevita neće dati ni na trenutak. Imaju kvalitet, iskustvo, atletski su spremni da igraju ovakve serije … Dosta oscilacija smo imali u poslednjoj četvrtini. Ušli smo u neizvesnu završnicu, ali smo je rešili u našu korist.

Objasnio je Radonjić i situaciju sa Cirbesom koji je propustio drugi duel.

– Imali smo problem zbog izostanka Cirbesa. Odluku da ne nastupi doneli smo po izlasku iz svlačionice. Bilo bi lakše da je bio prisutan. Imali bi smo mogućnosti da igrači budu odmorniji, a ne ovako opterećeni bez daha. Tokom ponedeljka znaćemo više. Nije reč o ozbiljnijoj povredi. On je pokazao želju da igra, ali smatram da je u ovoj situaciji zdravlje prioritet. 

Trener gostiju Repeša ne želi da se predaje uprkos vođstvu Zvezde od 2:0.

– Prednost od 2-0 je velika, ali mi nismo tako davno bili u istoj situaciji. Jasno je da je Crvena zvezda jači protivnik od Buudućnosti, povratak će biti veoma težak, ali se nadamo dokle god se igra. Imamo mentalno jaku ekipu, možemo to uraditi, ali ćemo videti u sredu – rekao je Repeša.

Trener Cedevite se potom osvrnuo na samu utakmicu.

– Slična utakmica je bila kao i juče – dozvolili smo veliku prednost Zvezdi u prvoj četvrtini, a kada se to dozvoli, teško je okrenuti. Vratili smo se u drugoj, istu grešku napravili i u trećoj, a onda ponovo bili blizu u četvrtoj. Tada dva puta nismo zagradili i loše se postavili i pomogli Crvenoj zvezdi da zasluženo slavi – dodao je trener hrvatske ekipe.

Treći duel na programu je u sredu u Zagrebu.

hotsport.rs 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter