7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ PONOSAN: Ispisujemo istoriju, ali nema opuštanja dok se ne ostvare svi ciljevi

Objavljeno: 22.04.15 u 11:45

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović ponosan je na rezultat ekipe u dosadašnjem delu sezone. 

Crveno-beli su pobedom nad Partizanom u polufinalu ABA lige obezbedili nastup u Evroligi i naredne sezone, što je bio jedan od prioriteta u klubu.

– Sve što smo planirali u dosadašnjem delu sezone uspeli smo da ostvarimo. Prvi put u istoriji kluba plasirali smo se u Top 16 fazu Evrolige, po treći put uzastopno smo osvojili Kup Radivoja Koraća, a sada smo obezbedili i učešće u Evroligi, treću godinu za redom – počinje priču Čović i potom dodaje:

– Ono što me posebno čini radosnim je da smo u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige sa Partizanom pružili izvanrednu igru, da smo u poptunosti nadigrali večitog rivala i da smo apsolutno zasluženo došli u poziciju da se borimo za šampionski prsten. Razloga za zadovoljstvo ima na pretek, ali opuštanja ne sme biti. Ni kod igrača i članova stručnog štaba, ali ni kod navijača. Želja svih nas je da fantastičnu sezonu u ABA ligi u kojoj smo srušili mnoge rekorde završimo na najbolji mogući način. Za to će biti neophodna još veća borbenost i požrtvovanje igrača na terenu, ali i još snažnija podrška navijača sa tribina. Po ko zna koji put ću ponoviti da do uspeha možemo doći samo zajedno, ujedinjenim snagama. Nadam se da će navijači na pravi način shvatiti ovu poruku i da će ekipi pružiti preko potrebnu energiju sa tribina – poručio je Čović. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prvi meč finala ABA lige, koje će se takođe igrati na tri dobijena meča, na programu je u subotu:

– Neophodno je da zadržimo visok nivo koncentracije jer još nismo ostvarili sve ciljeve koje smo zacrtali. Na pravom smo putu, ali treba načiniti i taj poslednji korak. Svu pažnju ćemo usmeriti na teren i na predstojeće mečeve finala ABA lige. Izdržali smo velike pritiske, uložili smo ogroman trud i rad i verujemo da će se to isplatiti. U pojedinim medijima se već licitira o statusima pojedinih naših igrača što smatram da je veoma opasno s obzirom na trenutak u kome se nalazimo, jer nam predstoje utakmice u kojima će se odlučivati šampion ABA lige, a mi svakako kao organizovan klub moramo uvek da pravimo projekcije za budućnost. Međutim, nećemo dozvoliti da nas bilo šta poremeti. Još jednom apelujem na naše navijače da pruže podršku Zvezdi kako bismo na pravi način iskoristili prednost domaćeg terena i kako bismo se na kraju svi zajedno radovali – zaključio je Čović.

hotsport.rs/kk crvena zvezda

0
0
7 Komentara
  1. hahahahhahhahahahhah „ispisujemo istooriju“ hahhahahahahahhah,jure aba ligu to im je storija malog kluba iz zeleznika 😀

    0
    0
    Odgovori
  2. I ja cu biti ponosan na svoju drzavu kad krimosi poput vas budu u zatvorskoj celiji…do tada ostajte vi ponosni a ja posten i ponizan.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ispisuješ istoriju malog fmp-a… Zvezda svoju istoriju itekako ima, i nisi joj ti potreban da ispisuješ išta. Pogotovo što je tebi učešće u EL i eventualna titula u prvenstvu ludilo uspeha, dok je tvojim rivalima svakodnevnica… Ti si svoju istoriju ispisao na Kosovu a i sa ortacima koji su trenutno u tvorza i specijalnom sudu… Ispisao si i istoriju Srbije slučajem Đinđić, Agrobanka, itd… Karma je čudo, i sve dođe na naplatu…

    0
    0
    Odgovori
  4. Realno,zasluzena pobeda u polufinalu.Mnogo jaci tim i duza klupa od Partizana ali da je Partizan veliki klub dokazuje ove godine. Nikad losija situacija u klubu,finansijski su unisteni od strane ostrascenih sportskih neznalica, isti ti ljudi su upumpavali pare u kk zvezdu,koja je privatni klub.Sve ovo je apsurd,klub koji je ime u svetskim razmerama svesno je unisten,u vreme kada je uspesima vracao nadu u nasu kosarku kao jedini predstavnik nase kosarke u svetu ,da bi se pomoglo privatnom klubu koji je pozajmio poznato ime. Kako nema para za drzavni klub a ima za privatni klub? SRAMOTA !!! Sad pomozite Cukarickom a ne Zvezdi koja je veciti gubitnik.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter