3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA U USPONU: Luka Mitrović protiv Bogdana Bogdanovića

Objavljeno: 14.04.15 u 13:28

Crvena zvezda Telekom ove sezone pružala je izvanredne partije u Evroligi. Iako su crveno-beli bili ubedljivo najmlađi tim elitnog takmičenja uspeli su da se plasiraju u Top 16 fazu, a ukupno su upisali 10 pobeda ove sezone.

Pojedini igrači odskočili su indivudalnim učninkom kao što su Boban Marjanović (najbokorisniji igrač i najbolji skakač) i Markus Vilijams (drugi na listi najboljih asistenata), ali tu se spisak ne završava.

Naime, Evroliga je nominovala 15 kandidata za prestižno priznanje RISING STAR među kojima se našao i kapiten crveno-belih Luka Mitrović. U konkurenciji za nagradu Zvezda u usponu su igrači rođeni do 1. jula 1992. godine, a ko će poneti laskavu titulu odlučiće treneri evroligaških ekipa koji će svojim favoritima davati po tri, dva i jedan poen.

Mitrović se našao u zaista odabranom društvu pošto su mu rivali: Bogdan Bogdanović (Fenerbahče Ulker, prosečno 11 poena i po 2,8 skokova i asistencija), Aleks Abrines i Mario Hezonja (Barselona), Dario Šarić , Furkan Korkmaz i Cedi Osman (Anadolu Efes), Dimitrios Agravanis (Olimpijakos), Davis Bertans (Laboral Kuća), Alesandro Đentile Armani), Arturas Gudaitis i Lukas Lekavičijus (Žalgiris), Giljem Vives (Valensija), Leo Vesterman (Limož) i Arnas Butkevičijus (Neptunas).

Glasanje će se vršiti do 30. aprila, a priznanje će biti dodeljeno tokom Fajnal-fora u Madridu.

hotsport.rs

0
0
3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter