0
Košarka

Naši jednini imali probleme

Svi iz SFRJ-a na Eurobasketu

Objavljeno: 12.09.12 u 19:01

Sve reprezentacije zemalja koje su nastale raspadom SFRJ biće učesnici narednog Evropskog prvenstva.

Slovenija je prva obezbezbedila ućešće kao domaćin. Makedonija se direktno plasirala zbog uspeha na prošlom Eurobasketu. Dok su se Hrvatska, Crna Gora i Bosna takmičile po grupama i uspešno se kvalifik0vale. Hrvatska i Crna Gora su imale maksimalan učinak u svojim grupama, dok Bosna ide kao drugoplasirana ekipa u svojoj grupi. Samo su naši mučili muke.

Kroz kvalifikacije tako su plasman na šampionat izborili: Bosna i Hercegovina, Belgija, Hrvatska, Češka, Finska, Gruzija, Nemačka, Izrael, Italija, Letonija, Crna Gora, Poljska, Srbija, Švedska, Turska i Ukrajina. Kao domaćin to je učinila Slovenija, a zahvaljujući rezultatu sa prošlog Evropskog prvenstva, održanog u Litvaniji, vize su izborile Francuska, Velika Britanija, Grčka, Litvanija, Makedonija, Rusija i Španija.

Znači na Eurobasketu u Sloveniji SFRJ će biti kompletna, a treba napomenuti i da pet reprezentacija će učestvovati iz bivšeg SSSR-a.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter