1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

LJUBIMAC DELIJA: Zvezdi je nije važno sa kim igra, biće uzbudljivo s Partizanom

Objavljeno: 24.03.15 u 09:03

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović istakao je pred start polufinalne serije ABA lige sa Partizanom da njemu i njegovim momcima nije važno ime rivala sa kojim će odmeriti snage.

On je potsetio da su crveno-beli obezbedili prvo mesto na tabeli pa da shodno tome nisu ni odlučivali sa kojim će se rivalom sastati u polufinalnom okršaju regionalne lige.

– Nekoliko kola pre kraja ligaškog dela obezbedili smo prvu poziciju i pratili smo šta se dešava u veoma zanimljivoj završnici ABA lige. Budućnost je čitavim tokom sezone bila druga, a videli ste da je na kraju lako mogla da bude četvrta. Nismo birali protivnika u polufinalu, sve tri ekipe su veoma dobre i sve imaju ambiciju da se plasiraju u Evroligu. Razlike su zaista male – rekao je kapiten Crvene zvezde.

Ono što je izvesno jeste da zbog polufinalnog duela Zvezde i Partizana Srbija ostaje bez dva predstavnika u Evroligi. Ko će od dva tima ići u elitno takmičenje znaće se najkasnije posle 22. aprila, kada je termin eventualne pete utakmice polufinalne serije, po sistemu 2-2-1.

– Sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva serija sa Partizanom. Ulog je veliki, poznato je i kakva se atmosfera pravi oko toga. Uživaćemo u tim duelima sa crno-belima. Od početka do kraja ABA lige bili smo prvi, zahvaljujući igrama koje mogu da nam daju pravo da očekujemo da ćemo izaći kao pobednici iz polufinalne serije – naglašava Mitrović, pišu Novosti.

Primarni cilj crveno-belih jeste da se obezbedi treće vezano učešće u Evroligi. Ipak, nakon godinu dana pauze, ne treba sumnjati u želju igrača Partizana da se vrate u elitno društvo.

– Sudbinu sezone smo vezali za plasman u Evroligu, tako da je izlišno pričati o značaju ishoda polufinala – kaže Mitrović, koji smatra da će ulogu u toj borbi odigrati i prednost domaćeg terena. – Iako igramo u istoj dvorani, meč više pred svojim navijačima uvek je prednost – smatra Mitrović.

– Bićemo u takmičarskom ritmu, jer nas do tada očekuju tri utakmice u Evroligi i dve u Superligi sa Megom i Metalcem, veoma kvalitetnim timovima. Nema bolje pripreme za ono što nas očekuje u polufinalu sa Partizanom – podvukao je sjajni košarkaš.

Hotsport

0
0
1 Komentara
  1. To sto ste bili superiorni u ligaskom delu nista neznaci u plejofu.Sada cete pokazati dali ste sazreli kao ekipa i dali cete biti generacija koja ce prebroditi kompleks zvani Partizan.Neki igraci tipa Vilijams i Dzenkins konacno treba da uzmu stvar u svoje ruke i pokazu zasto su dovedeni a vi ostali u maksimalnu borbenost i manje gluposti donesete radost i postati deo istorije.Pozz.MKD

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter