0
Auto Moto

Niko Hilkenberg

Objavljeno: 20.11.12 u 13:22

Hilkenberg je setovao svoje misli na podijume u narednoj sezoni sa Zauberom. Nemac, koji je zamalo osvojio podijum ove sezone u Belgiji, je siguran da je napravio dobar izbor sa Zauberom.

„Mislim da sam napravio pravi potez prelaskom u Zauber. Oni su dokazali da mogu da naprave konkurentan bolid koji je sposoban da se odveze do podijuma. Naravno, svako želi da bude na jednom od prva tri mesta na trci i da pobeđuje… nadam se da će automobil koji ću voziti naredne sezone imati potencijal da ostvari moje želje.“

Posle relativno neuobičajenog izbacivanja iz tima Vilijams 2010. godine po završetku njegove prve sezone u F1 u kojoj se uopšte nije loše pokazao, Fors Indija ga je uzela kao rezervnog vozača. Bivši šampion GP2 se vratio u bolid zahvaljujući dobrim vožnjama i počeo da isporučuje dobre rezultate za svoj tim pored Pola di Reste. „Da, veoma sam zadovoljan ovom sezonom“ dodao je Hilkenberg. „mislim da sam dosta naučio i da sam poboljšao moje performanse. Pol je veoma dobar vozač i mislim da smo bili sjajan tim ove sezone, žao mi je što se nismo domogli podijuma.“

Hilkenberg je trku u SAD završio na osmom mestu, povećavši prednost u odnosu na svog kolegu u generalnom plasmanu na sedam bodova, pred poslednju trku u šampionatu koja se vozi na stazi Interlagos.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter