1
Košarka

FOTO: euroleague.net

EL ZA JUNIORE: Možda ćemo u nedelju gledati dva košarkaška ‘večita derbija’ u Beogradu!

Objavljeno: 28.02.15 u 00:00

Nakon Crvene zvezde koja obezbedila plasman u polufinale kvalifikacionog Evroligaškog turnira za juniore isto je učinio i Partizan. Pobedom nad Zemunom rezultatom 69:63 (15:20, 13:6, 19:20, 22:17) ‘crno-beli’ su obezbedili plasman u polufinale, a u eventualnom finalu u ‘Basket Lendu’ mogli bi da se sastanu baš sa ‘večitim rivalom’.

Izabranici Aleksandra Bućana su u toku dana savladali Kanarijas sa 62:56, a onda su u drugom meču dana pobedili ekipu Zemuna sa 69:63 i tako u direktnom duelu osvojili prvo mesto u grupi B i obezbedili plasman u polufinale. Crno-bele su do pobede predvodili Slobodan Jovanović i Nikola Tanasković sa po 14 poena, dok su Mladen Armuš i Dimitrije Spasojević ubacili po 12 koševa.

S obzirom da se i Crvena zvezda takođe kao pobednik svoje grupe plasirala u polufinale, postoji velika verovatnoća da ćemo u nedelju u ‘Basket Lendu’ u Beogradi gledati još jedan ‘večiti derbi’, pored onog seniorskog u ABA ligi. Pobednik turnira stiče pravo da učestvuje na fajnal-foru Evrolige ove godine u maju.

hotsport.rs       

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
1 Komentara
  1. NIKAD nije bio, niti ce, veciti derbi izmedju FMP-a i Partizana ni u jednoj kategoriji, posto veciti derbi moze biti samo izmedju clanova SD-ova Partizana i zvezde, koji uslov samo mi zadovoljavamo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter