6
Evropske lige

FOTO: chelseafc.com

NIKAD KAO BANE: Ivanović – čovek tenk, nesalomiv, nemilosrdan čak i prema svojim Srbima!

Objavljeno: 19.02.15 u 12:59

“Po mom mišljenju, najbolji igrač Čelsija je Branislav Ivanović. On je najbolji defanzivac u Evropi. Nije mi jasno zašto niko ne priča o njemu. To je čudno, pošto je on kompletan. Jednostavno, poseduje sve. Snažan je, skočan, brz i odličan tehničar. On je ratnik“ – rekao je nedavno Rober Pires o Branislavu Ivanoviću, a upravo ovim rečima počeo je priču i novinar “Dejli mejla“ o našem kapitenu.

Jedan od najtiražnijih i najčitanijih medija u Engleskoj, “Dejli mejl“, napisao je poseban članak o srpskom fudbaleru nakon još jedne neverovatne partije i pogotka u Parizu protiv Pari sen Žermena.

https://www.youtube.com/watch?v=W3p7MIlOpzU

Postigao je sedam golova u Ligi šampiona od 2009. godine, više nego bilo koji drugi odbrambeni fudbaler.

– On podseća na nekadašnje odbrambene igrače. Nemilosrdan je, beskompromiran je. On je lider i često spasitelj Čelsija. Protiv Liverpula u polufinalu Kupa je krvario, ali je nastavio meč, on je pravi primer mlađim igračima.

– Ivanović je ušao krvav u svlačionicu, dobio je težak udarac. Iako je bila otvorena rana, Bane je samo tražio inekciju, želeo je da nastavi da igra. Samo nekoliko dana posle duela sa Liverpulom na kojem je krvario, Ivanović je ponovo bio u timu i to protiv šampiona Mančester Sitija.

“Da li si u redu?“, pitao je Murinjo svog desnog beka. ‘‘Ne brini za mene, pogledaj ostale igrače’‘ – rekao je Bane.

Jednostavno, nije bilo šanse da Ivanović propusti svoj 300. nastup za Čelsi i to protiv direktnog rivala za titulu.

“Dejli mejl“ takođe podseća na period kada je Bane tek stigao u Čelsi i kada je boreći se za mesto u timu, bio nemilosrdan i protiv svog zemljaka Nemanje Vidića u duelu protiv Mančester junajteda. Nakon jednog duela, Vidić ga je pitao “Šta to radiš, pa mi smo Srbi!?’‘, na šta mu je Bane samo rekao – “Čak i da si deo moje porodice, borio bih se protiv tebe, želim da pobedim“.  

https://www.youtube.com/watch?v=pmU1rojz6S0

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo želeo ga je u Real Madridu, a bio je i na listi želja Barselone, Pari sen Žermena i Monaka. Zanimljivo, on je napunio 30 godina, a ugovor mu ističe za 18 meseci, tako da se postavlja otvoreno pitanje kako će Čelsi postupiti sa njim.

– Kod njega nije pitanje novca, već poštovanja. Rahim Sterling za njega je rekao da je zastrašujuć i jednostavno – ljudski tenk. Bane je od kluba zahtevao da ne otvara naloge na fejsbuku i tviteru.  Ne želi ni marketinške ugovore jer ne vidi svrhu u uzimanju novca na reklamiranje proizvoda koje ne voli. On vozi isti Auti Q7 koji je kupio kada je stigao u Čelsi pre sedam godina. Ne nosi čak ni sat, Roleks, koji je dobio kao i svi igrači Čelsija koji su osvojili Ligu šampiona. Ne voli ni žurke i modne revije Sa suprugom Natašom ima sina Stefana i blizance Andreju i Anu – navodi “Dejli mejl“.

Kada bismo želeli da opišemo našeg Baneta u jednoj rečenici, možda bi bilo najbolje da upotrebimo reči Žozea Murinja – “Takmičarska životinja sa velikim srcem“.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
6 Komentara
    • to nema toliko veze,jednostavno moras biti reklamiran da bi se pricalo o tebi.Npr RF koji iza sebe ima najk,(sad i kad je daleko od one forme i kad je Nole 1.vise se prica o njemu)Ronaldo takodje nema uspjeha sa rep.ali ima propagandni program,a ovaj nas na to sve sto nema, je Srbin

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter