0
Evrokupovi

POSLE 69 DANA PAUZE KONAČNO ONO NAJBOLJE: Zvezde koje propuštaju nastavak LŠ

Objavljeno: 16.02.15 u 16:14

Nakon 69 dana pauze i već i više nego dovoljno dosadnih utoraka i sreda, ove nedelje konačno dolazi ono najbolje za fudboholičare širom sveta – eliminaciona faza Lige šampiona.

Ostalo je 16 najboljih koji će se u naredna tri meseca boriti za ušati pehar čiji je aktuelni vlasnik Real Madrid. Prema procenama kladionica, kao i stručnjaka širom sveta, glavni favoriti za osvajanje trofeja jesu Real Madrid, Bajern Minhen, Barselona, Čelsi i Atletiko Madrid, ali će svoju šansu sigurno čekati i Juventus, Arsenal, Mančester Siti, Borusija Dortmund…

Gledajući rezultate ekipa poslednjih nedelja, može se reći da od favorita u najlošijoj formi u osminu finala dolazi upravo aktuelni šampion Real Madrid. Tim Karla Anćelotija beleži slabije rezultate od početka godine, pošto su eliminsani iz Kupa kralja od Atletika, koji ih je uz Valensiju takođe porazio i u Primeri.

Pored toga Karlo Anćeloti ne može da računa na nekolicinu prvotimaca, van stroja su sigurno Serhio Ramos, Pepe, Koentrao, Kedira, Modrić i Rodrigez, ali na sreću, Real u osmini finala ide na Šalke kojem je prošle sezone u istoj fazi postigao devet golova.

Serhio Ramos

Takođe, Šalke takođe ne može da se pohvali dobrom zdravstvenom stanju, pošto su van stroja – Draksler, Farfan, Gorecka, Obasi, Kolašinac, dok je Klas Jan Huntelar pod velikim znakom pitanja.

Velikih problema ima i PSŽ, pošto je Loran Blan proteklog vikenda ostao bez Markinjosa, Lukasa Moure, Kabaja, Matuidija i Pastorea, dok s druge strane, Čelsi u Pariz stiže samo bez Obija Mikela, tako da Žoze Murinjo može da računa na najjači sastav.

Bajern Minhen ne može da računa na kapitena Filipa Lama, Tijaga Alkantaru i Havija Martineza, dok je njihov rival Šahtjor samo bez suspendovanog Stepanenka.

Filip Lam

Moglo bi se reći da Barselona u osminu finala ulazi u najboljoj formi, pošto su Katalonci vezali 11 pobeda u svim takmičenjima čime su izjednačili rekorde ekipa Pepa Gvardiole iz 2009. i 2011. i Franka Rajkarda iz 2006. godine. Zanimljivo, katalonski mediji ističu da je u sva tri slučaja Barselona osvajala Ligu šampiona. Luis Enrike nema kadrovskih problema, svi igrači su spremni.

Time ne može da se pohvali i Manuel Pelegrini koji neće moći da računa na suspendovanog Jaju Turea, dok je Vilfred Boni tek ove nedelje počeo da trenira sa ekipom. Pelegrini je otpisao Stevana Jovetića, koji nije registrovan za nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Osmina finala Lige šampiona: 

Utorak, 17. februar: 

PSŽ – Čelsi
Šahtjor – Bajern Minhen

Sreda, 18. februar: 

Šalke – Real Madrid
Bazel – Porto

Utorak, 24. februar:

Mančester Siti – Barselona
Juventus – Borusija Dortmund

Sreda, 25. februar: 

Leverkuzen – Atletiko Madrid
Arsenal – Monako

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter