0
Evropske lige

BUNDESLIGA: ‘Milioneri’ kao nekada, Bajern ‘bombardovao’ Švabe! (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.15 u 17:26

U 20. kolu nemačke Bundeslige Borusija iz Dortmunda prekinula je niz od šest utakmica bez pobede trijumfom u gostima nad Frajburgom od 3:0. Bajern iz Minhena slavio je prvu pobedu u 2015. godini i to nad Štutgartom 2:0.

Navijači Borusije iz Dortmunda konačno mogu malo da odahnu posle sjajnog izdanja svojim miljenika u Frajburgu. Izabranici Jirgena Klopa podsetili su na dane kada su kao od šale pobeđivali sve rivale, i to sa nekoliko golova prednosti. ‘Milionere’ je u vođstvo doveo Marko Rojs u 9 . minutu posle neverovatne greške odbrane domaćih.

Posle još jedne greške Frajburga na sredini terena, usledila je munjevita kontra Borusije, a siguran egzekutor bio je Patrik Obamejang. Svoj pravi kvalitet gosti iz Dortmunda su pokazali u 72. minutu.

Dodavanja ‘iz prve’ i akcija u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača završena je preciznim udarcem Obamejanga, koji je svojim drugim golom na meču otklonio sve sumnje oko pitanja pobednika.

Bajern iz Minhena je konačno uspeo da zabeleži pobedu u 2015. godini posle dva neuspeha u uvodna dva kola drugog dela sezone u Bundesligi. ‘Bavarce’ je u vođstvo doveo Arjen Roben fantastičnim pogotkom u 41. minutu.

Teško je reći da li je lepši, ali svakako podjednako impresivan bio je pogodan Davida Alabe u 50. minutu čime je već tada pitanje pobednika bilo odlučeno. Štutgartu nije pomogao ni ulazak Filipa Kostića u 72. minutu.

U ostalim duelima Volfsburg je zadržao korak za Bajernom pobedom nad Hofenfajmom od 3:0, Herta je u gostima slavila sa 2:0 protiv Majnca, a u najnezanimljivijem meču Keln i Paderborn su podelili bodove najnepopujarnijim rezultatom.

Šalke – Borusija Menhengladbah 1:0 (1:0)

Subota, 7. februar
Volfzburg – Hofenhajm 3:0 (3:0)
Majnc – Herta 0:2 (0:2)
Frajburg – Borusija Dortmund 0:3 (0:1)
Štutgart – Bajern Minhen 0:2 (0:1)
Keln – Paderborn 0:0
Hamburger – Hanover 18:30h

Nedelja, 8. februar
Verder – Bajer Leverkuzen 15:30h
Augzburg – Ajntraht Frankfurt 17:30h

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter