0
Ostali sportovi

PREDSEDNIK BADMINTON SAVEZA: Puna podrška od MOS

Objavljeno: 26.01.15 u 18:13

Badminton savez Srbije je u 2015. dobio još snažniji vetar u leđa od Ministarstva omladine i sporta (MOS) u Vladi Republike Srbije. Odlukama resornog ministarstva o raspoređivanju budžetskih sredstava za tekuću godinu BASS-u je dodeljeno 9.000.000 dinara za redovni program, 1.260.000 za organizaciju Balkanskog šampionata i 700.000 za kampove perspektivnih sportista. Na taj način MOS je dao punu podršku srpskom badminton sportu koji je u 2014. ostvario istorijske rezultate.

 

– Rad Badminton saveza Srbije je i u ovoj godini u potpunosti podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Koristimo i ovu priliku da se srdačno zahvalimo g. Vanji Udovičiću, ministru omladine i sporta koji predvodi naše resorno ministarstvo, državnom sekretaru g. Peruničiću, pomoćniku ministra g. Zekoviću kao i kolegama sa kojima imamo izuzetno dobru saradnju.

Država stoji iza našeg sporta i mi nastojimo da svaki budžetski dinar maksimalno racionalno utrošimo kao i da, stručnim i predanim radom i, naravno, rezultatima, u potpunosti opravdamo poverenje koje nam je ukazano. Pored osnovnog programa saveza, Ministarstvo podržava i ostale, za nas, izuzetno važne programe kao što je održavanje kampova perspektivnih sportista u okviru kojih se srpski najtalentovaniji takmičari i stručni kadrovi okupljaju punih 16 godina na Karatašu, održavanje međunarodnih takmičenja gde je Badminton savez Srbije ostvario kontinuitet u organizaciji balkanskih šampionata i stipendiranje najperspektivnijih sportista – državnih prvaka.

Takođe, mladi srpski takmičari učestvuju u razvojnim programima Olimpijskog komiteta Srbije, sufinansiranim od strane MOS-a, što već treću godinu zaredom daje izuzetne takmičarske rezultate i vodi nas krupnim koracima ka ostvarivanju naših olimpijskih ciljeva – rekao je predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter