0
ATP

FOTO:STARSPORT

AO: Viktor Troicki u trećem kolu

Objavljeno: 21.01.15 u 08:43

Srpski teniser Viktor Troicki nastavio je da pruža odlične partije u Australiji. Nakon osvajanja ATP turnira u Sidneju, Toricki je izborio plasman u treće kolo Australijan opena.

Troicki je na putu trećeg kola eliminisao i 26. nosioca na prvom Gren slemu sezone Leonarda Majera rezultatom 3-1, po setovima 6:4, 4:6, 6:4, 6:0.

Povratnik nakon jednogodišnje suspenzije će u sledećoj rundi igrati protiv Čeha Tomaša Berdiha, sedmog nosioca na Australijan openu.

Troicki je do sada sa Berdihom odigrao šest mečeva, a srspki igrač je dobio samo premijerni okršaj 2009. godine. Poslednji put su igrali u oktobru prošle godine kada je Berdih bio bolji sa 2:0 (6:3, 6:4) na turniru u Pekingu.

Troicki je sa Majerom odigrao više nego kvalitetan meč.  Na pravi način je koristio svoj prvi servis „unovčiši“ u poene čak 81% ubačenog prvog servisa.

Uz sve to, on je dobrom odbranom neutralisao loš procenat drugog servisa od samo 35%. Naš teniser je imao 15 vinera manje od rivala, ali je zato napravio tek 13 neiznuđenih grešaka, za razliku od čak 59 Argentinca što je bilo dovoljno za trijumf.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter