0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

VUJOŠEVIĆ OTKRIO TAJNE USPEHA: Pokušavam da moji igrači postanu elita

Objavljeno: 02.01.15 u 09:14

Trener Partizana, Duško Vujošević, svakako je jedna od onih osoba koja uvek privlači pažnju javnosti, bez obzira da li se nalazio na svom radnom mestu – pored terena, ili daleko van njega.

Uspesi koje je postizao sa crno-belim klubom, ali i njegov atipični metod rada sa mladim igračima, odavno su napustili granice Srbije i dobro su poznati svuda u svetu.

U ostalom, upravo to je glavni razlog zbog kojeg su inostrani talento poput Jana Veselog, Žofrija Lovernja, Lea Vestermana ili danas Borisa Daloa, rado birali Partizan za klub koji će im pružiti šansu da zasijaju na košarkaškom nebu.

Osim što je javnost videla kako Vujošević svoje igrače hvata za vrat i pored toga što se zna da trener jedinog šampiona Srbije u istoriji preferira da svojim igračima poklanja knjige, trener crno-belih ima više od kvalitetnog odnosa sa svojim pulenima.

Njegov trenerski zadatak, kako on smatra, nije isključivo da košarkaše izvede na prave košarkaške staze. Već i na one, smatraju mnogi, značajnije, ljudske staze.

– Pokušavam da utičem, da igrači koje treniram, i sa kojima inače imam veoma blizak odnos, budu elita. Pokušavam da se kod njih formira i navika čitanja. Naravno, kao i kod ostatka populacije, u proseku dva odsto njih čita, od tajkuna i političara preko doktora, takav je slučaj i sa sportistima. Ima nekih koji te savete prihvataju, kao što je to bio Lučić, Tepić, a ima onih kod kojih se takve stvari završavaju na nivou anegdote. Smatram da je čitanje za svakoga vrlo važno, pa čak i za sam sport, jer razvija fantaziju – rekao je Vujošević u intervjuu za Novosti, u kojem se nije osvrtao na košarkaška dešavanja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter