0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Liverpul u 95. minutu izborio zasluženi bod (VIDEO)

Objavljeno: 21.12.14 u 19:05

U derbi meču 17. kola Premijer lige na Enfildu su Liverpul i Arsenal igrali nerešeno 2:2 (1:1).

Nezasluženo su „tobdžije“ osvojile bod u Liverpulu. Crveni su napadali ceo meč, promašivali i primali golove. Do jednog boda su stigili tek u 95. minutu, a ništa nije govorilo da će tako da bude.

Liverpul je od samog starta krenuo napadački. Ređale su se šanse pred golom Arsenala, ali Ščešni sjajno branio. Najveću šansu crveni su propustili u 35. minutu kada je Lazar Marković izašao sam na protivničkog golmana, koji je izašao kao pobednik iz tog duela. Bivši fudbaler Partizana je u 40. minutu imao još jednu priliku, ali je njegov pokušaj završio preko gola. Ipak, u 45. minutu Liverpulu se isplatila inicijativa i Filipe Kutinjo je preciznim šutem domaćinu doneo vođstvo 1:0. Ipak, radost Džerarda i drugara nije dugo trajala pošto je u nadoknadi vremena na 1:1 poravnao Debuši.

U drugom poluvremenu je viđena ista slika. Liverpul je napadao, a Arsenal vrebao da iznenadi iz kontra napada. Tako je bilo u 64. minutu kada je Santi Kazorla asistirao do Žirua, a ovaj „tobdžije“ doveo u vođstvo 2:1. U 74. minutu Markovića je zamenio Borini, koji za svega 20 minuta na terenu mogao da postane tragičar. Naime, crveni su napadali, ali kako nisu mogli do gola nervoza je rasla. Tako je Borini u 92. minutu dobio drugi žuti karton i morao je da napusti igru. Sudija je pokazao da će se igrati devet minuta nadoknade (zbog povrede Škrtela, ukazivala mu se pomoć), a Liverpul je u 95. minutu pogotkom upravo Slovaka izborio bod, mada je zaslužio mnogo više.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter