0
Košarka

KAO DA GRUPA SMRTI NIJE DOVOLJNA: Naši košarkaši imaju i paklen raspored na Evrobasketu 2015!

Objavljeno: 08.12.14 u 19:21

Pozant je i raspored mečeva prve faze na Evrobasketu 2015. u Francuskoj. Reprezentacija Srbije je u ubedljivo najjačoj, grupi B, sa tim se slaže i selektor Aleksandar Đorđević. A već u prvom kolu očekuje nas pravi spektakl, pošto će rival biti Španija!

‘Orlovi’ će dakle morati da od starta takmičenja igraju punom snagom, jer će se odmah na početku nameriti na najvećeg favorita grupe i jednog od glavnih kandidata za medalju. Duel sa Španijom na programu je 5. septembra i biće derbi na startu Eurobasketa.

Dan kasnije, rival Srbiji biće selekcija Nemačke. Posle duela sa domaćinom sledi dan pauze, pa duel sa autsajderom grupe, reprezentacijom Islanda.

U pretposlednjem kolu, 9. septembra, Srbija će se sastati sa Turskom, a prvu fazu takmičenja zatvara duelom sa Italijanima, 10. septembra.

Sve mečeve u grupi B izabranici Aleksandra Đorđevića će igrati u Berlinu. Nastavak takmičenja, od 12. do 20. septembra, biće održan u Lilu.

Đorđević je još ranije najavio da je cilj medalja. Finalisti EP će obezbediti odlazak na Olimpijske igre, na kojima odavno nije bilo naših košarkaša. Podsećamo, naša selekcija je propustila OI u Pekingu i Londonu, jer se nije kvalifikovala. Ekipe koje zabeleže od 3. do 6. mesta izboriće učešće na kvalifikacionom turniru.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter