0
Košarka

NBA: Nezaustavljivi Voriorsi gaze redom, Filadelfiji druga pobeda

Objavljeno: 07.12.14 u 08:31

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na programu bilo šest utakmica.

Ekipa Filadelfije upisala je svega jednu jedinu pobedu uz 18 poraza pre meča sa nesrećnim Pistonsima koji, takođe, ne mogu da se pohvale impoznatnim učinkom ove sezone.

Košarkaši Detroita trijumfovali su svega tri puta iz 19 pokušaja pre meča sa 76ersima. U derbiju začelja Istočne konferencije više sreće imali su 76ersi predvođeni Majkl Karter-Vilijamsom koji je stao na korak od tripl-dabla sa 20 poena, 15 asistencija i 8 skokova.

Filadelfija je svoj trijumf morala da zaradi nakon dodatnih pet minuta košarke. Šut za trijumf u regularnom delu promašio je Brendon Dženings.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa upisali su najbolji start u klupskoj istoriji pošto su noćas savladali Čikago Bulse. Četa Stiva Kera sada je na učinku od 17 pobeda uz 2 poraza i ubedljivo je prva u obe konferencije.

Veče za pamćenje imao je Drejmond Grin koji je ubacio 31 poen, što mu je najbolji košgeterski učinak u karijeri. Na drugoj strani, Di Rouz je pogodio tek par šuteva iz igre, a ponovo je blistao Džimi Batler sa 24 poena.

Ekipa Hjuston Roketsa na mišiće je pobedila Finiks Sanse. Goran Dragić i Džejms Harden su u meč ušli nakon mostruoznih partija, ali se nisu proslavili, barem ne kada je reč o procentima šuta.

Istina, Harden je sa 15 poena, 12 skokova i 7 asistencija bio nadomak tripl-dabla. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Trevor Ariza sa 19 poena.

Košarkaši San Antonio Sparsa nisu imali većih problema u susretu sa Minesotom za koju, ponovo, zbog povrede nije igrao Nikola Peković. Zablistao je ruki „VukovaZek Lavin koji je upisao prvi dabl-dabl u karijeri sa 22 poena i 10 asistencija.

Upravo ovaj saldo od 22 koša predstavlja bivšem studentu univerziteta UCLA i rekord sveže započete NBA karijere. U taboru pobedničkog tima izdvojio se Marko Belineli sa 20 poena, rekordom sezone.

Ni Orlando Medžik ne računa na svog povređenog crnogorskog centra, Nikolu Vučevića. Problem sa centrom imaju i Kingsi, pošto je Demarkus Kazins i dalje pod virusnom infekcijom.

Ove dvojice momaka nije bilo noćas u Slip Trejn Areni u prestonici Kalifornije, a priliku da „pokupi kajmak“ iskoristio je krilni igrač „Magičnih„, Tobajas Haris koji je ubacio 27 poena i obezbedio trijumf za tim s Floride.

Klipersi gaze sve pred sobom, noćas su stigli do sedmog vezanog trijumfa, a na tom putu izbrisali su Entonija Dejvisa i njegove Pelikanse.

Dominirao je Blejk Grifin koji je ubacio 30 poena uz odličan procenat šuta (10-15). Šuterski raspoložena četa Doka Riversa ubacila je čak 17 trojki iz 32 pokušaja (54%), pa u takvom odnosu snaga ni Entoni Dejvis  sa 26 poena nije uspeo da spasi svoj tim sigurnog poraza.

Rezultati:

Detroit – Filadelfija 101:108*
Čikago – Golden Stejt 102:112
Hjuston – Finiks 100:95
San Antonio – Minesota 123:101
Sakramento – Orlando 96:105
LA Klipers – Nju Orlins 120:100

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter