0
Košarka

Crop

NBA: Filadelfija tone sve dublje, Klipersi ‘upropastili’ Minesotu

Objavljeno: 02.12.14 u 08:27

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na programu bilo tek četiri utakmice.

U susretu koji je otvorio noćašnji program, ekipa San Antonio Sparsa savladala je Filadelfiju 76ers. Ekipa 76ersa upisala je najgori start u istoriji franšize kada je stigla do svog 16. uzastopnog poraza bez pobede.

Ukoliko izabranici Breta Brauna nastave u istom ritmu, biće ugrožen i rekord najdužeg uzastopnog niza poraza u NBA ligi. Zanimljivo – i ovaj rekord drže 76ersi koji su prošle sezone uspeli da izgube na 26 vezanih mečeva.

Trener aktuelnih NBA šampiona oldučio je da odmori Tima Dankana i Tonija Parkera, ali to nije smetalo njegovom timu da igra baš onako kako to uvek čini – uz fantastičan protok lopte. Zablistao je MVP prošlogodišnjeg finala, Kavaji Lenard, koji je meč završio sa 26 poena i sa 10 skokova.

Na drugoj strani dostojan pomena bio je tek Majkl Karter-Vilijams. Ovaj skoro 198 cm visoki plejmejker meč je završio na rubu tripl-dabla sa 24 poena, 11 asistencija i 7 skokova. Ipak, to je bilo premalo za eventualno prvi trijumf 76ersa u sezoni.

Ekipa Vašingtona ugostila je Majami u derbiju Jugoistočne divizije Istočne konferencije. Sjajnu noć imao je Ol-star plejmejker Vizardsa, Džon Vol, koji je upisao dabl-dabl sa 18 poena i 13 asistencija.

Na drugoj strani dve jedine svetle tačke bili su Kris Boš i Dvejn Vejd sa 21 odnosno 20 poena. Vejd je na taj način odigrao prvi put dva vezana meča u ovoj sezoni, nakon što je prethodno propustio sedam utakmica zbog problema sa zdravljem i nakon što je u prošlom meču ubacio rekord sezone od 27 poena.

Košarkaši Denver Nagetsa pokušavali su sinoć u Enerdži Solušns Areni da pređu magičnu granicu od 50% uspešnosti. Tako nešto im je, na kraju, pošlo za rukom iako su izabranici Brajana Šoa bili na rubu da od gotovog naprave veresiju.

Naime, imali su Nagetsi čak 22 poena prednosti, ali su dozvolili Juti da se vrati u život. Na kraju su Džezeri imali i šut za eventualne produžetke, ali najpre Gordon Hejvord pa Trej Burk nisu uspeli da pronađu put do koša.

Upravo Hejvord bio je najbolji igrač svog tima sa 25 poena uz 5 skokova. U taboru pobedničke ekipe istakao se sjajni plejmejker Taj Louson sa 15 poena i uz 12 asistencija.

U poslednjem meču večeri ekipa LA Klipersa je u Stejpls Centru oduvala Minesotu Timbervulvs. Ponovo u postavi „Vukova“ nije bilo bivšeg igrača Partizana Nikole Pekovića koji ima zdravstvenih problema.

Delom zbog toga, delom iz zbog svojih karakteristika, tek Deandre Džordan i Blejk Grifin vladali su reketima i jedne i druge ekipe, a Džej Džej Redik je zablistao na startu meča pogodivši 17 od svojih 23 poena već u prvom poluvremenu.

Rezultati:

Filadelfija – San Antonio 103:109
Vašington – Majami 107:86
Juta – Denver 101:103
L.A. Klipers – Minesota 127:101

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter