0
Evropske lige

SERIJA A: Goleada na Olimpiku, Roma slavila u derbiju (VIDEO)

Objavljeno: 30.11.14 u 22:54

Roma je u derbiju 13. kola italijanske Serije A savladala Inter sa 4:2 i time se zadržala priključak za Juventusom u borbi za Skudeto. Adem Ljajić je odigrao 63 minuta za Rimljane, a Zdravko Kuzmanović ceo meč za tim iz Milana, u čijem sastavu čak ni na klupi ponovo nije bilo Nemanje Vidića.

Dueli Rome i Intera, gde god da se igraju, uvek obiluju golovima, a takav slučaj bio je i ovog puta, u okršaju 13. kola Serije A. Prva je u prednost došla Roma u 21. minutu. Posle sjajnog prodora Adema Ljajića po desnoj strani, Srbin je kao na tacni poslužio Žervinja koji se bukvalno ušetao u mrežu Handanovića.

Izjednačenje je stiglo u 36. minutu kada je posle kornera Zdravka Kuzmanovića Ranokija sjajno skočio i preciznim udarcem poravnao rezultat. Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, a kod oba gola u prvom poluvremenu asistenti su bili srpski reprezentativci.

Tek što je počeo drugi deo igre Roma je ponovo povela i to na kakav način. Hoze Holebas je uzeo loptu na sredini terena i krenuo ka golu Intera. Pretrčao je tri igrača u crno-plavima dresovima i na fenomenalan način matirao Handanovića. Inter je drugi put izjednačio u 57. minutu preko Osvalda, ali je samo tri minuta kasnije Roma i treći put na meču došla u vođstvo.

U šesnaestercu gostiju kapiten Toti se lavovski izborio za loptu i iako je bio na zemlji proigrao je Miralema Pjanića kojem nije bilo teško da sa desetak metara sprovede loptu u mrežu. Isti igrač je u nadoknadi vremena fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca postavio konačan rezultat utakmice.

Roma je ostala na drugoj poziciji tabele Serije A sa tri boda zaostatka u odnosu na Juventus, a Inter je pao na 11. mesto sa samo 17 osvojenih bodova. U narednom kolu Roma dočekuje Sasuolo, dok će Inter ugostiti Udineze.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter