0
Fudbal

TREĆI PUT MEĐU RUMUNIMA: Jordanesku novi-stari selektor

Objavljeno: 27.10.14 u 22:03

Fudbalski savez Rumunije (FRF) imenovao je danas Angela Jordaneskua za novog selektora reprezentacije, a na toj dužnosti on će zameniti Viktora Piturku, koji je prošlog meseca sporazumno prekinuo saradnj, piše Tanjug.

angel-jordansku

Jordanesku (64) po treći put preuzima kormilo državnog tima, kojeg je prethodno vodio od 1993. do 1998. i od 2002. do 2004. godine.

Najbolji fudbaleri Rumunije pod vođstvom Jordaneskua izborili su četvrtfinale prvenstva sveta 1994. u SAD, što je najbolji plasman nacionalne reprezentacije u istoriji.

– Izvršni odbor FRF jednoglasno je prihvatio predlog predsednika Razvana Burleanua za novi stručni štab nacionalnog tima, saopštio je FRF dodajući da je sa bivšim reprezentativcem Jordaneskuom potpisan ugovor na godinu dana.

Njegovi pomoćnici biće Viorel Moldovan, Danijel Isaila i Jonut Badea.

Rumunija je trenutno drugoplasirana u F grupi kvalifikacija za prvenstvo Evrope sa sedam bodova iz tri utakmice, a u narednom meču dočekuje 16. novembra iznenađujućeg lidera grupe, Severnu Irsku.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter