0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

Aleksandrov najefikasniji Srbin prve runde Evrokupa

Objavljeno: 16.10.14 u 19:00

Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov bio je jedan od najboljih igrača prve runde Evrokupa, međutim njegova sjajna partija nije bila dovoljna da Oldenburg ostvari trijumf na svom parketu protiv Sevilje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Španski predstavnik je slavio u maloj EVE Areni sa 85:77 zahvaljujući razlici koju je stekao u prvoj četvrtini i koju je kasnije tokom meča uspevao da održi. Glavni problem za nemačku ekipu bila je pikenrol igra i kontrola spoljnih igrača Sevilje.

Aleksandrov, kome je ovo druga sezona u dresu Oldenburga, bio je najbolji pojedinac ove utakmice. On je za 28 minuta, koliko je proveo na parketu uspeo da upiše 22 poena (šut za 2p 5-9, za 3p 2-6 i slobodna bacanja 6-6), 3 skoka i dve asistencije za ukupan indeks korisnosti 17.

22 poena donela su srpskom košarkašu 11. mesto na listi strelaca Evrokupa posle uvodnog kola u kome je bio najefikasniji srpski košarkaš u ovom takmičenju.

-Prva četvrtina je bila presudna i do kraja nismo uspeli da se vratimo. Ovaj poraz neće ostaviti posledice, jer imamo odličnu formu i hemiju u ekipi. Gađamo visoke ciljeve i u Evrokupu i Bundesligi, pa su se s time poklopile i moje dobre igre, koje su posledica vrlo dobre fizičke i mentalne pripreme – rekao je Aleksandrov.

Inače u pobedničkom timu na ovoj utakmici najefikasniji je bio Aleks Urtasun sa 16 poena, dok je bivši igrač Barselone Džejkob Pulen ubacio 13. Nikola Radičević je zabeležio 10 koševa.

Oldenburg u drugom kolu Evrokupa narednog utorka gostuje u Češkoj ekipi Nimburka, dok će ovog vikenda u okviru petog kola Bundeslige, gde trenutno zauzimaju četvrtu poziciju, igrati protiv Tibingena.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter