0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

ODBROJAVANJE: Kako je Evroliga najavila Zvezdu pred start nove sezone (VIDEO)

Objavljeno: 13.10.14 u 12:41

Zvanični sajt Evrolige predstavio je sve grupe i učesnike za sezonu 2014/15, a grupu D u kojoj se nalazi i Crvena zvezda dolaze – velikani evropske košarke, šampion Evrokupa i debitant Neptunas, a jednom rečju – nepredvidiva.  

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Evroliga je Zvezdu predstavila kao ‘veoma mladu ekipu koja tradicionalno ima veliku podršku sa tribina’. Mladi 21-godišnji kapiten crveno-belih Luka Mitrović najavio je da se njegov tim neće plašiti nijednog rivala.

– U grupi je i ekipa Neptunasa koja možda na papiru izgleda kao autsajder, ali sama činjenica da igraju Evroligu i da dolaze iz zemlje košarke Litvanije, dovoljno govori o njima – poručio je Mitrović za sajt Evrolige.

Najveći favorit u grupi definitivno je grčki Olimpijakos iako je nedavno ostao bez trenera Barcokasa.

– Imamo veliko poštovanje prema rivalima. Ovo je teška grupa, ali spremićemo se za svaki meč i pokušaćemo da savladamo svakog rivala – rekao je Brajant Danston.  

Trener Valensije Velimir Perasović je kao igrač osvojio tri Evrolige i očekuje tešku i neizvesnu borbu u grupi.

– Ova grupa je veoma teška. Ne samo zbog Olimpijakosa koji je jedan od favorita za osvajanje titule. Tu su i Galatasaraj, Crvena zgvezda i Kuča Laboral, ekipe koje takođe imaju veoma dobre igrače. Biće teško i moramo da budemo spremni da na svakoj utakmici dajemo maksimum – istakao je Perasković.

Podsetimo, Crvena zvezda sezonu otvara na svom parketu utakmicom protiv Galatasaraja u četvrtak u 20:45.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter