1
Domaći fudbal

POMOĆNIK DIREKTORA U ZVEZDI TVRDI: Odbranićemo titulu i napraviti bisere

Objavljeno: 12.09.14 u 11:13

Pomoćnik sportskog direktora u Crvenoj zvezdi Blažo Raosavljević uveren je da će tim sa Marakane odbraniti šampionsku titulu u Jelen Super ligi Srbije.

FK-Crvena-zvezda-GRB

– S obzirom na odlazak iskusnih igrača koji su bili temelj u prošloj sezoni i ograničenih mogućnosti sa budžetom smatram da smo ispunili plan. Nije bilo lako, boriti se za pojedine talente sa bogatijim klubovima, a pogotovo kada se znalo da ne moćemo igrati u Evropi. Mi pokušavamo da polako vratimo imidž, a Crvena zvezda ima viziju poslovanja i takmičenja na duže staze – rekao je Raosavljević, prenosi list Sport.

On je otkrio na koji način su rukovodioci najtrofejnijeg srpskog kluba pregovarali sa igračima tokom ovog leta:

– U razgovorima smo bili pre svega iskreni. Nijednog trenutka, niko od nas na čelu sa potpredsednikom Kokezom ili generalnim sekretarom Terzićem nije obećavao kule i gradove. Plate su u takvom rasponu da se mogu isplatiti iz planiranog budžeta, a da se kroz rad stvaraju asovi za evropsko tržište – jasan je Zvezdin funkcioner.

Raosavljević naglašava da crveno-beli nisu mogli da podmlade tim do kraja, jer je cilj ponovno osvajanje šampionske titule:

– Rezultat je uvek primaran kao i odbrana titule uz pečat mladih. U našem pogonu ima kvalitetnih igrača, koji treba da potvrde potencijal: Jović, Grujić, Ristić, Antić, Avramovski… Golman Rajković je posle godinu dana stasavanja na početku sezone dokazao da može da postane bitan oslonac. Uz iskusne Pavićevića i Mijailovića dobili smo sigurnost u poslednjoj liniji – kaže pomoćnik sportskog direktora Zvezde.

On je uveren da je Lalatović pokazao dobar rad, te da se napredak vidi već nakon prvih par utakmica:

– Trener Nenad Lalatović traži maksimalan odnos na treninzima, a onda se na utakmici pored mobilnosti pokaže želja za uspesima. Upornost mora da se naplati i kada ne ide po planu. Na primer protiv Spartaka smo pogađali stative i prečke, a zatim je ekipa nagrađena za velika odricanja i samo tako treba da nastave u trci za bodove – kaže Raosavljević.

Dani odmora koji su u Ljutice Bogdana dobijeni zbog kaledara takmičenja i obaveza reprezentacije maksimalno su iskorišećni:

– Oporavio se Lazović, a Katai tek treba da uhvati ritam. Mlade snage imaju energiju i optimizam, a moramo da idemo od meča do meča kao u prethodna četiri kruga. Važno je verovati u sopstvene mogućnosti. Obiman posao smo završili, a pre toga smo dugo sastančili sa igračima da ih ubedimo da od sedenja na klupi ili tribinama samo oni gube. Treba da igraju i da pokušaju da se nametnu za povratak i niko od nas neće da ih precrta preko noći. Imamo strpljenja za poteze koje smo odradili – podvukao je Raosavljević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

1 Komentara

  1. Kome si ti pomocnik kukala ti majka kada zvezda nema direktora ona ima jednog vladara – monarha dr. Poternica, koji je VD i direktora i genseka i predsednika i svega sto je crveno belo.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter