1
Domaći fudbal

Zvezdin biser spreman da sija punim sjajem: Želim da nasledim Milijaša

Objavljeno: 31.08.14 u 11:00

Talentovani fudbaler Crvene zvezde, 19-godišnji Mihailo Ristić, ove sezone dobio je pravu šansu, a svojim nastupima trudi se da je nikako ne prokocka. On je poručio mu je velika želja da nasledi kapitena Nenada Milijaša i da krene stazom koju su, pre njega, utabale generacije slavnih Zvezdinih igrača.

Mihailo Ristic

– Ukazano poverenje sam stekao radom na pripremama i treninzima. I prvi meč u Sloveniji sam odradio veoma dobro na poziciji levog beka, koje može da bude moje alternativno mesto. Navikao sam se u veznom redu, ali znam da se u Zvezdi zadaci postavljeni od strane trenera moraju ispunjavati i da nema biranja gde ću igrati – počeo je priču Ristić za list „Sport“.

On je dodao da se tokom leta vrlo lako dogovorio oko ugovora sa čelnicima crveno-belih:

– Moji planovi su bili vezani samo za ovaj klub i meni se nigde ne žuri. Korak po korak, strpljivo i lagano do glavne scene. Ako vrediš neće ti ništa izmaći, a potreban je period adaptacije na seniorske uloge. Dogovorili smo se brzo za saradnju na četiri godine – kazao je Ristić.

Talentovani igrač ne krije da bi bio presrećan da krene putem doskorašnjeg kapitena Crvene zvezde, Nenada Milijaša kome želi da bude naslednik:

– Osećaj kada se istrči na Marakanu pred punim severom fantastičan, a svakako to su trenuci koje ću zapamtiti za ceo život. Moja želja je da nasledim kapitena Milijaša jer je upravo on nama mlađima pomogao da se naviknemo na vrhunski profesionalizam, a na meni je da se dobrim učinkom izborim za mesto u ekipi – jasan je Ristić.

Strategija crveno-belih od ove sezone jeste da se više oslone na kadar koji dolazi iz njihove omladinske škole:

– Dobili smo sličnu poruku i na sastancima sa trenerom Lalatovićem. Dobra stvar je što igramo i prijateljske utakmice, koje nas ostavljaju u takmičarskom ritmu. Samo je potrebno uvek dati maksimum. Uloženo mora da se isplati. Vreme radi za nas, ali kada nam se pruži šansa treba je zgrabiti, a potom se boriti za svaku loptu, sve za pobedu – poručio je Ristić.

Zvezdino dete“ kaže da će najveća prepreka na putu novog trofeja tima iz Ljutice Bogdana biti komšije sa Topčiderskog brda:

– Tek je počelo, a nema dileme da su komšije dobre. Videćemo kako će se razvijati borba za titulu i jasno je da mi hoćemo da ostanemo najbolji u Srbiji. Duga je sezona i odlučivaće nijanse kao i u mnogim utakmicama. Pobedili smo Vojvodinu jednim potezom Rakića shvativši da nema mesta egzibicijama – podvukao je Ristić.

Devetnaestogodišnji igrač priznaje da oseća veći pritisak nego u omladinskoj školi, ali dodaje da nije preterano opterećen ličnim nastupima:

– Nisam opterećen sopstvenim igrama već mi je uvek u prvom planu da kao kolektiv budemo dobri. Ja sam ne mogu da sve predriblam i postignem pogodak već svako daje svoj pečat u igri. U našem šampionatu postoji dosta prepreka, a ako se brzo očeličimo neće nam teško pasti ni veliki derbi – zaključio je Ristić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Najbolji omladinac ubedljivo.Odlicna zamena za Milijasa.Za takvog majstora mora se pronaci mesto u prvih 11.A i desetka je trebala da pripadne njemu,al ajd..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter