0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Bogdanović: Idemo da izginemo, pa kako bude

Objavljeno: 25.08.14 u 10:29

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović izjavio je da će „Orlovi“ otići u Španiju da daju sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za uspeh, to nije sasvim siguran.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Doskorašnji šuter Partizana osvrnuo se na reči selektora Aleksandra Đorđevića koji je nedavno poručio da „Bogdanović ne mora da pokušava da odigra meč karijere svaki put kad izađe na teren“.

„Selektor je hteo da skine pritisak sa mene, tražeći da igram opuštenije. Kada igraš za reprezentaciju shvatiš da nije nimalo lako maksimalno se pripremiti – od igre, uloge, do tela“, jasan je Bogdanović.

Jedan od najboljih igrača među „Orlovima“ svestane je da je nemoguće sada, pet dana pred start Mundobasketa, odrediti neki jasan cilj na ovom takmičenju, već da se jedino može gledati od protivnika do protivnika:

„Bitno je da napravimo nešto za pohvalu. Ako tamo ‘izginemo’, niko nam ništa neće zameriti, bez obzira na rezultat. Poštujem želju navijača da osvojimo medalju, ali mi, igrači, moramo da budemo odgovorni, kako na terenu, tako i prilikom davanja izjava. Najlakše je reći – medalja. To ništa ne košta. Tek kada se nađeš na parketu, shvatiš koliko je to daleko i koliko ti ponekad malo zafali za sreću“, kaže Bogdanović, a prenosi „Sport“.

Srbija će prvi meč na Svetskom prvenstvu igrati sa Egiptom, a Bogdanović smatra da je to pravi rival za start takmičenja:

„Nas uglavnom svrstavaju na četvrto mesto, iza Španije, Francuske i Brazila. Grupa svakako nije laka, ali ne bih voleo da budemo četvrti“, kazao je Bogdanović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter