0
Domaći fudbal

Pantelić zbog Zvezde svojevremeno ostavio fudbal!

Objavljeno: 11.08.14 u 11:21

Marko Pantelić je od januara u menadžerskim vodama, posredovao je u transferu Aleksandra Lukovića u PSV. Kaže, želi da bude menadžer kakvog on nije imao i da mladim igračima pomogne da ne prave greške kakve je on pravio tokom bogate karijere, u kojoj je igrao za velikane poput Zvezde, Herte, Olimpijakosa, Ajaksa…

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Na „Marakani“ je počeo da trenira fudbal, a do prvog tima je došao dosta kasnije, i to zaobilaznim pute. Malo ko zna da je Pantelića upravo zbog Zvezde napravio onu trogodišnju pauzu, koja je mogla da ga košta karijere.

„Otac me je molio da se vratim i nastavim sa fudbalom, bio je uz mene i kad sam otišao u Smederevo. Posle toga imao sam ponude iz Španije i Rusije, ali ja sam želeo da se vratim u Zvezdu, iako to nije bila sigurna varijanta. Dva puta pre toga je trebalo da se vratim. Dolazio sam na razgovore iz inostranstva, ostavljao unosnije ugovore, dogovarao se i onda me sutradan sačekivao odgovor – ne. I zbog toga sam ostavio fudbal. Iz čistog razočaranja. Posle kada sam se vratio, hteo sam da pokažem ko sam i šta sam, kao i da sam igrač za Zvezdu“.

Često se čuje da je Pantela mogao mnogo više da postigne i da mu je odmagao temperament i problematični karakter.

„Sa 16 godina sam potpisao prvi profesionalni ugovor. Završio sam aktivno igranje sa 35 i nikada nisam dobio crveni karton. Šta znači biti problematičan? Svaki mladi igrač ima svoje bubice. To vremenom prolazi, sazrevaš kao čovek, karijeru završavaš kao sasvim druga ličnost. To je proces… I svi će kroz to da prolaze. Zato je važno da imaš čoveka koji će sa tobom da prolazi i mladost i ludost“.

Pamti se kao jako privržen igrač svakom klubu u kojem je igrao.

„Imao sam taj karakter. Kada se samo setim koliko sam injekcija primio da bi igrao za Hertu, Crvenu zvezdu, reprezentaciju… U Olimpijakosu sam igrao meč sa osam šavova u kolenu, jer nije bilo nekog da me zameni. Sećam se, idemo sa reprezentacijom na Farska Ostrva, a meni koleno naduveno, kao da imam dva… Za Zvezdu sam u Nikšiću igrao tek što sam skinuo longetu. Bukvalno sam rizikovao karijeru“.

U Ajaksu je igrao sa jednim od najboljih napadača današnjice, Luisom Suarezom, koji tada nije ujedao…

„Te sezone Ajaks je dao 106 golova, ja sam dao 16, a Luis 33. Imao sam i 15 asistencija. Stvarno sam svima pričao da je Liverpul pravi klub za njega. Oni godinama nisu postizali uspehe, niti su imali tako rasnog napadača. Luis je pobednik, isto kao i ja. Zajednička crta nam je to što verujemo u pobedu do poslednjeg trenutka. Tada nije grizao, do toga dolazi zbog prevelike želje za pobedom. Fanatičan je i sve je spreman da uradi za trijumf – rekao je Pantelić MozartSportu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter