0
Fudbal

FOTO: crvenazvezdafk.com

EP (omladinci): Nemci izborili remi protiv „orlića“

Objavljeno: 22.07.14 u 20:20

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije igrala je nerešeno 2:2 (2:1) protiv Nemačke u drugom kolu B grupe na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Naš tim delilo je dva minuta od pobede, ali je Štark u 91. minutu „pancerima“ doneo veliki bod.

FOTO: crvenazvezdafk.com
FOTO: crvenazvezdafk.com

Igrala je četa Veljka Paunovića sjajno, ali nažalost nije mogla protiv nemačke upornosti. Tačnije da mladi 16-godišnji Luka Jović od junaka utakmice nije stigao do tragičara, pošto je u periodu od 59. do 71. minuta promašio tri stopostotne šanse.

Srbija je stigla do vođstva u 32. minutu, kada je fenomenalni Andrija Živković „poslao po burek“ levog beka „pancera“, centrirao u peterac, a kapiten Maksimović postigao drugi gol na prvenstvu. Vrlo brzo Nemačka je stigla do izjednačenja, zahvaljujući katastrofalnoj greški golmana Predraga Rajkovića. Rival je izveo korner sa desne strane, čuvar mreže Crvene zvezde je ispustio loptu, a sa pet metara precizan je bio Zelke za 1:1. Primljeni gol nije „uplašio“ naše momke koji su u 41. minutu preko Luke Jovića stigli do novog vođstva 2:1.

U drugom poluvremenu naš tim je igrao sjajno. Partizanovo krilo Andrija Živković pravio je dar-mar u odbrani Nemačke, ali naši napadači nisu uspeli da loptu pošalju u gol. Najveću šansu propustio je u 59. minutu već pomenutu 16-godišnji Jović, koji sa pet metara pogodio golmana, koji je nepomično stajao na liniji svog gola. Napadač Crvene zvezde je u periodu od 70. do 71. minuta propustio još dve kolosalne prilike. Oba puta je Jović izašao sam na golmana Nemačke, ali je Šnicler oba puta izašao kao pobednik.

Kako to u fudbalu biva, Nemačka je u nadoknadi vremena iskoristila svoju priliku i preko Štarka u 91. minutu stigla do 2:2 i velikog boa koji je vodi u polufinale EP. Naša selekcija da bi se našla među četiri najbolje selekcije moraće u trećem kolu B grupe 25. jula da savlada Bugarsku.

Nemačka – Srbija 2:2 (1:2)

Strelci:
Zelke 39, Štark 90+1 – Maksimović 32, Jović 41.

Stadion u Papi. Kapacitet: 5.500. Sudija: Havijer Estrada (Španija).

Nemačka: Šnicler, Akpoguma, Holtaus, Kempf, Štark, Kmih, Muktar, Eztunali, Dudžiak, Zelke i Brendt.
Srbija: Rajković, Antonov, Babić, Stevanović, Jovanović, Zdjelar, Pantić, Gaćinović, Živković, Maksimović i Jović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter