1
Košarka

FOTO: KSS

‘Orlićima’ bronza na Evropskom prvenstvu

Objavljeno: 20.07.14 u 19:54

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu koje se održava na Kritu pošto je u meču za treće mesto savladala odgovarajuću selekciju Hrvatske sa 79:66 (17:18, 22:18, 22:12, 18:18).

FOTO: KSS
FOTO: KSS

Uspvali su Hrvati dugo da drže korak sa našim timom, ali su izabranici Dejana Mijatovića ipak na poluvreme odneli tri poena prednsoti, da bi suficit posle trećeg perioda podigli na nedostižnih +13 pa su rutinski priveli meč kraju nedozvolivši rivalima da ih ugroze.

Odličnu partiju pružio je Marko Tejić koji je uz 16 poena imao i sedam skokova, a dvocifreni su bili još i Ognjen Jaramaz sa 15, Jovan Novak sa 14, Nikola Janković sa 11 i Nikola Rebić sa 10 poena. Bolji od ostalih u komšijskom sastavu bili su Zganec sa 17 i Mavra sa 11 poena.

U finalu za zlatnu medalju od 20.15 časova sastaju se reprezentacije Španije i Turske.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Iz ljubomore su sami sišli sa trećeg stepenika pobedničkog postolja (seniori) pre ravno 20 godina… i ne da dragi i pravedni Bog da se tamo vrate, a mnoštvo sjajnih igrača su proturili za ovo vreme… i ništa!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter