0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Evropski fijasko srpskih klubova: I Čukarički dobio „četiri komada“

Objavljeno: 17.07.14 u 23:10

Fudbaleri Čukaričkog prošli su kao i Vojvodina u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. „Brđani“ su po pravoj provali oblaka na svom stadionu demolirani od Grediga 4:0 (1:0).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crni četvrtak srpskog fudbale u Evropi. Posle poraza Vojvodine od 4:0 u gostima protiv Trečina i Čukarički je doživeo istu sudbinu protiv austrijskog prvoligaša. Po velikoj oluji i kiši koja je lila kao iz kabla Gredig je održao lekciju fudbala četi koju sa klupe predovdi Vladan Milojević i kući otišao sa velikom prednošću i sigurnim plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prelomni trenutak meča dogodio se u 26. minutu kada je Pijasentin kao zadnji igrač odbrane oborio napadača Grediga i zaradio sasvim zasluženo crveni karton. Od tada je na terenu postojao samo jedan tim.

Gredig je do vođstva stigao u 37. minutu posle prodora Koree i asistencije do Nuca, kome sa pet metara nije bilo teško da savlada do tada odličnog golmana Čukaričkog Ristića. I u drugom poluvremenu su napadali Austrijanci, čuvar mreže „brđana“ je odlično branio, a sa druge strane Srnić i Stojiljković nisu uspeli da iskoriste dve kolosalne šanse.

Kazna je stigla u poslednjih deset minuta utakmice. U 80. minutu Šulc je iskoristio odličnu asistenciju Bolera i gostima doneo prednost od 2:0. Već u 85. minutu isti igrač je postigao i treći gol za svoj tim. Korea je šutirao, Ristić odbranio, lopta se odbila do Šulca, a ovaj pogodio praznu mrežu. Konačnih 4:0 postavio je Nuc u 90. minutu posle fantastične akcije veznog reda Grediga.

Revanš meč je na programu za sedam dana u Austriji, a jasno je da će Čukarički na taj meč ići turistički.

hotsport.rs – D. N. 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter