0
Evropske lige

Kazna za Suareza – Za ‘kanibalizam’ četiri meseca van fudbala!

Objavljeno: 26.06.14 u 16:14

Svetska fudbalska federacija FIFA saopštila je danas da Urugvajac Luis Suarez neće smeti da teren do kraja oktobra zbog ujedanja Đorđa Kjelinija.  

suarez-vilica

Kako je potvrđeno na zvaničnom sajtu FIFA, Suarezu je zabranjeno da se četiri meseca bavi fudbalskim aktivnostima. To znači da će Suarez biti van fudbala do kraja oktobra i da će propustiti početak sezone, tačnije devet kola Premijer lige (ili nekoliko kola Primere ako pojača Barselonu ili Real Madrid), kao i tri kola kola u Ligi šampiona.

“Luis Suarez je prekršio dva člana Disciplinskog koda FIFA, onaj koji se baci napadom a drugi koji se tiče nesportskog ponašanja prema drugom igraču.

Luis Suarez se stoga suspenduje na devet zvaničnih mečeva. Prvi takav je osmina finala Svetskog prvenstva između Kolumbije i Urugvaja.

Ostali mečevi na kojima je suspendovan odnose se na naredne nastupe Urugvaja na Mundijalu, dokle god ta ekipa učestvuje, a onda i na njene naredne zvanične utakmice.

Luisu Suarezu se istovremeno izriče zabrana bavljenja bilo kakvom aktivnosti vezanoj za fudbal (administrativna, sportska ili neka druga) u periodu od četiri meseca.

Luis Suarezu je zabranjeno da tokom trajanja ove četvoromesečne kazne ulazi na stadione, a kada taj vremenski period prođe, ako još uvek Urugvaju preostaje da odigra utakmice na kojima je on suspendovan – ni na te stadione ne sme da ulazi u to vreme.

Luis Suarez mora da plati kaznu od 100.000 švajcarskih franaka“, saopštila je FIFA.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter