3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Odlična Srbija nadigrala Jamajku (VIDEO)

Objavljeno: 26.05.14 u 23:58

Fudbaleri Srbije pobedili su selekciju Jamajke rezultatom 2:1 (2:0) u prvom prijateljskom susretu na američkoj turneji. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

“Orlovi“ su u potpunosti nadigrali Jamajčane, mogli da dođu i do ubedljivijeg trijumfa, ali su na kraju strelci bili samo Tadić u 13. i Kolarov u 22. minutu, dok je jedini pogodak za Jamajku postigao Siton u 53. minutu. U finišu susreta, Kolarov je promašio penal pošto je uspešniji od njega bio golman Blejk.

Selektor Ljubinko Drulović prvih sat vremena pokušao je da igra u formaciji 3-2-4-1, a potom je u poslednjoj trećini meča vratio na četiri igrača u poslednjoj liniji.

Sledeću utakmicu naši igraju u Čikagu u noći između nedelje i ponedeljka, u dva časa po našem vremenu protiv selekcije Paname.

Srbija – Jamajka 2:1 (2:0)
Tadić 14, Kolarov 22 – Siton 53 

Srbija (4-2-3-1): Stojković – Kolarov, Pejčinović, Ivanović, Gudelj (Basta 61′) – Matić (Petrović 86′), Jojić – Tadić, Tošić, Marković – Mitrović (Đorđević 69′)
Jamajka (4-4-2): Blejk – Lorens(Finlajson 75′), Pauel, Dojli, K. Edvards – Hamfri (Grej 71′), Grant (Kembel 83′), Ostin, Dž. Edvards (Beket 46′) – Doukins (Braun 83′), Metoks (Siton 46′

Tok meča:

 90‘ – KRAJ! Srbija i više nego zasluženo pobedila Jamajku.

89′ – Odgovornost je preuzeo Kolarov i potvrdio nepisano pravilo da igrač nad kojim je načinjen penal ne treba da šutira. Blejk ga čita i odbija loptu u korner.

87′ – Penal za Srbiju, Kolarova je oborio Hju, a sudija bez razmišljanja pokazao na belu tačku.

86‘ – Radosav Petrović menja Matića na poziciji zadnjeg veznog.

83′ – Basta prvi put ulazi u protivnički šesnaesterac i preti udarcem po zemlji, ali je Blejk uspeo da interveniše. Potom pokušava i Matić, ali rezultat ostaje nepromenjen.

77′ – Igra prilično aktivna na obe strane, Jamajčani uzvraćaju opasnim udarcem sa distance, ali se istakao Stojković odličnom paradom.

75′ – Nastavlja Srbija sa konkretnim napadima i ponovo je kreator Tadić koji upošljava Đorđevića, a ovaj šutira direktno u Blejka iz neposredne blizine.

73′ – Tošić u dobroj prilici, oslobodio se svog čuvara, ali mu je loptu u poslednjem trenutku izbio golman Blejk.

69′ – Druga izmena, Mitrovića menja Đorđević, pa se formacijiski ništa ne menja.

67′ – I pored primljenog pogotka, naši igrači nisu pali, naprotiv, nastavili su da igraju kao da se ništa nije dogodilo. Igra se isključivo pred golom Jamajke, ali bez pravih šansi. Tadić je zbog udarca napustio teren na nekoliko minuta, ali se vratio u igru.

61′ – Prva izmena u reprezentaciji Srbije, Dušan Basta menja Lazara Markovića.

53′ – GOOOOOOL! Jamajka smanjuje na 2:1! Nakon centaršuta Lorensa sa levog boka, upravo je talentovani 18-godišnji rezervista Siton posle samo nekoliko minuta na terenu glavom smanjio na 2:1.

46‘ – Selektor Drulović ostavio je i u nastavku istih 11 igrača koji su počeli meč, dok su kod gostiju Siton i Beket dobili šansu u drugom delu igre umesto Metoksa i Edvardsa.

45‘ – Kraj prvog dela igre, Srbija sigurnom igrom zasluženo vodi protiv znatno slabije ekipe.

42′ – I peta dobra akcija srpske ekipe po levom krilu, i ponovo je asistent maestralni Tadić koji proigrava usamljenog Mitrovića, ali ovaj slabo šutira sa pet metara direkto u Blejka.

40′ – Jamajčani šutiraju prvi put u okvir gola, pokušao je Metoks sa 18 metara, ali lako zaustavlja njegov pokušaj dobro postavljeni Stojković.

35′ – Tempo igre je opao, odnosno naši fudbaleri nisu napadali agresivno kao u prvih pola sata. Ipak, drže kontrolu igre u svojim nogama na polovini protivnika i daleko od gola.

28′ – Nova akcija po levom boku, Kolarov vraća za Tošića, koji ovaj put šutira mnogo bolje, ali njegov udarac zaustavlja Blejk.

22′ – GOOOOOOL! Kolarov za 2:0! I ovaj put gol je pao posle akcije po levom boku, ali je sada Tadić bio asistent koji je proigrao Kolarova, a ovaj iz gotovo mrtvog ugla od prve stative matirao očajno postavljenog golmana Blejka. 

19′ – I posle vođstva naši fudbaleri ne staju, visokim tepmom i brzim pasovima lako osvajaju prostor i dolaze do šesnaestera, drugi gol ‘visi u vazduhu’.

13′ – GOOOOOL! Srbija vodi 1:0! Tadić je odigrao prelep dupli pas sa Tošićem, a onda se rolom kao na malom fudbalu oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem pogodio suprotan ugao iskosa sa leve strane. 

9′ – Jamajčani uspevaju da se oslobode početnog pritiska, ali naši igrači i dalje dominiraju. Sledeću priliku imao je Tošić, koji je loše zahvatio loptu sa 18 metara.

2‘ – Srbija nameće svoj ritam od samog starta i drži loptu u svojim nogama, a prvu veliku šansu propustio je Marković nakon katastrofalne greške odbrane Jamajke. Loš povratni pas ka golmanu presekao je  Mitrović, uposlio Markovića koji je promašio prazan gol, odnosno zatresao prečku.

Selektor Ljubinko Drulović odlučio je da proba formaciju sa trojicom defanzivaca, a srpski fudbaleri su na teren pred početak meča izašli u majicama sa natpisom ‘Srbiji je potrebna pomoć’.

Srbija (3-2-4-1): Stojković – Kolarov, Pejčinović, Ivanović – Matić, Gudelj – Tadić, Jojić, Tošić, Marković – Mitrović
Jamajka (4-4-2): Blejk – Lorens, Pauel, Dojli, K. Edvards – Hamfrej, Grant, Ostin, Dž. Edvards – Doukins, Metoks 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0
3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter