0
Evrokupovi

LŠ: Zakazan madridski okršaj, Atletiko u finalu nakon 40 godina! (VIDEO)

Objavljeno: 30.04.14 u 22:38

Fudbaleri Atletika iz Madrida drugi su finalisti ovogodišnje Lige šampiona. Oni su u revanš meču na Stamford bridžu savladali Čelsi sa 3:1 (0:0, prvi meč) i tako zakazali okršaj sa gradskim rivalom Realom u finalu u Lisabonu 24. maja. Ovo je prvi put u istoriji da dva kluba iz istog grada igraju finale.

Čelsi - Atletiko

Čelsi je odigrao novo bledo izdanje, iako se to nije činilo posle vođstva koje ima je doneo Tores u 36. minutu. Ipak Lopez je izjednačio pred kraj poluvremena i prednost prebacio na Madridski tim. U drugom poluvremenu domaći su izgledali bezidejno, a vođstvo gostima doneo je Dijego Košta posle opravdano dosuđenog penala u 59. minutu. 13 minuta kasnije Arda Turan zapečatio je sudbinu Murinjove ekipe za 1:3 i prvo finale elitnog evropskog klupskog takmičenja za Atletiko nakon 40 godina.

TOK UTAKMICE:

KRAJ – Atletiko Madrid je u finalu gde će se sastati sa Realom!

90’+ -Poslednju priliku imao je Džon Teri u 94. minutu kada je iz izgledne prilike šutirao Azar.

85′ – Čelsijevi napadi izgledali su nemoćno i bilo je evidentno da ova ekipa nije napadačka, Atletiko je lako oduzimao loptu i trčao kontre.

79′ – Felipe Luiz šetao se po odbrani Čelsija i zadavao velike probleme. Atletiko je potpuno kontrolisao utakmicu od drugog postignutog gola. Čelsi je neprepoznatljiv.

72′ – GOOOOOOOOOOOOL! Atletiko je na putu za Lisabon. Arda Turan je najpre šutirao glavom, pogodio je prečku, a lopta mu se odbila u noge i lako je savladao Australijanca na golu Čelsija za 1:3.

64′ – Nova prilika za Čelsi. Vilijan je centrirao, a Aspilikueta šutrao i pogodio stativu, pa se lopta odbila do Kurtoe koji je intervenisao.

59′ – Penal za Atletiko! I GOOOOOOOOOOL! Eto je sapleo kostu, a Ricoli je pokazao na penal. Siguran izvođač bio je Dijego Košta.

58′ – Atletiko je imao povoljan rezultat, ali se nije oslanjao samo na odbranu, već je igrao konkretno.

53′- Kakva odbrana Kurtoe, Teri je šutirao od zemlju iz neposredene blizine, ali je Belgijanac odlično odreagovao. Murinjo je uveo Samjuela Etoa umesto Ešlija Kola.

46′ – Već na startu velika greška odbrane Čelsija, Arda je bio sam i sa peterca šutirao, ali je odlično odbranio Švarcer.

celsi-atletiko

 

POLUVREME – Prvih 45 minuta završeno je rezultatom 1:1 koji vodi Atletiko u finale.

44′ – GOOOOOOOOL! 1:1! Strelac je Adrijan Lopez. Tijago je ubacio u 16 metara, a Huanfran odigrava povratnu na prvu stativu i Lopezz dovodi goste do izjednačenja. 

42′ – Prilika za Atletiko. Koke je izveo slobodnjak sa leve strane, lopez je zakačio loptu, ali je Švarcer bio siguran.

36′ – GOOOOOOOOOOOOL! Čelsi vodi, a strelac je Tores. Sjajno je Vilijan prošao po desnoj strani, lopta se odbila do Aspilikuete, on je zavrnuo na penal, a Fernando Tores postiže gol svojoj bivšoj ekipi i ne proslavlja ga!

32′ – Posle još jednog mirnog perioda utakice, šansu iz prekida imao je Atletiko. koke je ubacio oštru loptu u šesnaesterac, ali je Džon Teri bio veoma pribran i odlično je intervenisao.

23′ – Nakon jednog prekida, Makazice Davida Luiza odlaze malo pored desne stative gola Madriđana. Čelsi je zapretio.

20′ – Relativno miran početak odgovarao je Čelsiju i Murinjovim zamislima pred utakmicu, a to je da ne dozvole Atletiku da se razigra. za sada mu to uspeva.

15‘ – Košta je ušao u polupriliku i šutirao iako je imao saigrača na drugoj strani. Pomalo sebično i bezuspešno.

10′ – Usledio je miran period meča a lopta je uglavnom bila u nogama igrača Čelsija na sredini terena.

4′ – Na startu prilika za goste, Koke je nakon jednog centaršuta koji mu je prešao preko noge pogodio prečku.

Sastavi timova:

Čelsi (4-2-3-1): Švarcer – Ivanović, Kejhil, Teri, Kol – Luiz, Ramires – Aspilikueta, Azar, Vilijan – Tores.

Atletiko Madrid (4-2-3-1): Kurtoa – Huanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis – Mario Suarez, Tijago – Koke, Turan, Adrijan – Dijego Košta.

Posle prvog meča odigranog u Madridu trener Čelsija Žoze Murinjo trpeo je žestoke kritike zbog izuzetno defanzivne taktike, ali oni koji su stali u njegovu odbranu kažu da cilj opravdava sredstvo i da je to Portugalac u više slučajeva već dokazao.

„Plavci“ u ovaj meč ulaze posle trijumfa nad Liverpulom na Enfildu u 36. kolu Premijer lige čime se ekipa vratila u šampionsku trku u Engleskoj. Murinjo za večerašnji dvoboj neće moći da računa na suspendovane Lamparda i Mikela, povređnog golmana Čeha, kao ni na Matića i Salaha nemaju pravo nastupa za Čelsi jer su već igrali za Benfiku odnosno Bazel. Kapiten Džon Teri je pod znakom pitanja, ali je izvesno da se u tim vraćaju Eden Azar i Samjuel Eto.

Što se tiče Atletika „jorgandžije“ igraju sezonu iz snova, pored toga što su stigli do polufinala Lige šampiona i dalje su vodeći u Primeri odnsono imaju veliku šansu da donesu titulu na Visente Kalderon.

Simeone na večerašnjem meču neće moći u tim da uvrsti kapitena Gabija koji je u prvom duelu zaradio parni žuti karton, ali je tim pun samopuzdanja nakon nedeljne pobede na gostovanju u Valensiji.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter