1
Evrokupovi

UEFA ‘stavlja’ Kurtou na gol Atletika protiv Čelsija

Objavljeno: 11.04.14 u 14:18

Povodom jučerašnje vesti prema kojoj Tibo Kurtoa, golman madridskog Atletika može da brani za svoj klub protiv Čelsija u polufinalu Lige šampiona samo ukoliko „jorgandžije“ uplate Čelsiju šest miliona evra, oglasila se i Evropska kuća fudbala koja tvrdida je ta klauzula iz ugovora dva kluba pravno ništavna i da niko ne može Belgijancu da uskrati pravo da nastupi.

Tibo Kurtoa

„Integritet sportskog takmičenja jedan je od glavnih principa u radu UEFA. Pravilnici Lige šampiona i UEFA jasno navode da nijedan klub ne može da utiče na izbor igrača koji će drugi klub poslati na teren. Shodno tome, bilo kakav privatni, odnosno ugovor između klubova koji sadrži takvu klauzuli je ništavan što se tiče UEFA. Samim tim, svaki pokušaj da se primeni klauzula bio bi jasan prekršaj disciplinskih pravilnika LŠ i UEFA, što sa sobom povlači i adekvatnu kaznu“ – navodi se u saopštenju UEFA.

Kurtoa je potpisao za Čelsi u leto 2011. godine, ali je odmah prosleđen na pozajmicu u Atletiko za koji je od tada zabeležio 143 nastupa.

Predsednik Atletika Enrike Serezo u četvrtak je potvrdio da u ugovoru o pozajmici postoji klauzula koja sprečava belgijskog golmana da brani protiv Čelsija, osim ako Madriđani ne plate londonskom klubu navedenu svotu novca.

Atletiko će u prvom polufinalnom meču LŠ dočekati Čelsi 22. aprila, a revanš je osam dana kasnije u Madridu.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter