0
Evroliga

Neverovatni Tomić MVP 8. kola, Krstić treći ukupno

Objavljeno: 01.03.14 u 09:57

Košarkaš Barselone Ante Tomić najkorisniji je igrač 8. kola Top16 faze Evrolige pošto je u pobedi svog tima nad Anadolu Efesom u Istanbulu skupio čak 40 indeksnih poena. Hrvat je protiv turskog tima postigao 26 poena, imao je 15 skokova i tri asistencije, a nad njim je napravljeno sedam prekršaja.

ante-tomic

Pored Tomića u petorci kola našli su se još Derik Braun iz Lokomotive sa 29 indeksnih ponea, zatim plej Fenerbahčea Bo Mekejleb (28), bek Barselone Huan Karlos Navaro (28) i krilni centar Panatinaikosa Džejms Gist (27).

Od srpskih košarkaša u ovoj rundi takmičenja istakli su se Miloš Teodosić koji je u duelu sa Lokomotivom postigao 25 poena za CSKA što mu je donelo drugo mesto na listi najboljih strelaca i Vladimir Štimac koji je svojoj Unikahi pomogao da savlada Laboral Kuću u Vitoriji sa sedam poena i 10 uhvaćenih lopti po čemu je četvrti skakač u ovom kolu.

U ukupnom zbiru po indeksu korisnosti u Top16 fazi vodeći je bek Reala Serhio Rodrigez sa prosečno 20,25 poena, a prate ga igrač Emporio Armanija Kit Lengford sa 19,75 i naš Nenad Krstić koji po meču ima 19 poena.

hotsport.rs

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter