0
Dejvis kup

FOTO: STARSPORT

I srpski dubl poražen, Švajcarci idu u narednu rundu Dejvis kupa (FOTO)

Objavljeno: 01.02.14 u 18:35
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpski dubl, Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, poražen je od švajcarske kombinacije, Mark Kjudineli i Mihael Lamer, sa 3:1 u setovima (7:6 (3), 3:6, 7:6 (2), 6:2). Švajcarci su tako stekli nedostižnu prednost od 3:0 i sasvim zasluženo se plasirali u narednu rundu Dejvis kupa. Našoj reprezentaciji ostaje igranje u plej-ofu, od 12. do 14. septembra, za popunu Svetske grupe. 

Švajcarci su opravdali ulogu favorita i u Novom Sadu već nakon prva dva dana stekli nedostižnu prednost od 3:0 i tako izborili prolaz u narednu fazu Dejvis kupa. Nakon što su Federer i Vavrinka doneli dva poena, treći je obezbedio dubl, Lamer-Kjudineli, koji je bio bolji od Zimonjića i Krajinovića.

Rival Švajcarcima u četvrtfinalu Dejvis kupa biće pobednik duela Belgije i Kazahstana.

Tok meča:

U četvrtom setu Srbija je povela, ali je vrlo brzo Kjudineli još jednom bio siguran na svoj servis i poravnao rezultat. Iskoristivši brejk na Krajinovićev servis gosti su stigli do velikog brejka prednosti, koji su zatim potvrdili gemom na svoj servis. Srpski dubl je izgubio svoju snagu i energiju nakon ranog zaostatka, pa su Švajcarci uspeli da sačuvaju svoju prednost i na kraju zasluženo trijumfovali sa 6:2.

I u trećem setu se igrao taj brejk, pošto su oba dubla sa manje ili više muke uspela da sačuvaju svoje servis gemove. Bliži brejku ponovo su bili naši teniseri i to na servis Lamera, ali su ponovo Švajcarci bili bolji u 13. gemu pa posle tri odigrana seta vode sa 2:1.

Posle nešto više od jednog i po sata igre Srbija je uspela da dođe do izjednačenja u treećm meču duela sa Švajcarskom pošto su Zimonjić i Krajinović osvojili drugi set rezultatom 6:3. Ključni detalj bio je brejk koji je naš dubl napravio u četvrtom gemu i do kraja ga vešto čuvao. Istina, Švajcarci su u devetom gemu imali šansu da uzvrate na servis Nenada Zimonjića, ali je naš najiskusniji igrač u pravom momentu pronašao prvi servis pa je as udarcem realizovao prvu set loptu za 1:1.

Prvi set je posle taj-brejka pripao Švajcarcima koji su se bolje snašli u odlučujućem gemu iako su Zimonjić i Krajinović bili malo bliže osvajanju tog dela igre. Naime, naš dubl je imao jedine brejk lopte u prvom setu i to tri vezane već u trećem gemu, koje nije uspeo da iskoristi, kao ni mini-brejk do kojeg je došao u taj-brejku.

Iako su selektori mogli da do sat vremena pre početka duela izvrše izmene do njih nije došlo što znači da će za Srbiju igrati Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, a za Švajcarsku Marko Kjudineli i Mihael Lamer.

Dejvis kup reprezentacija Srbije posle prvog dana meča 1. kola Svetske grupe gubi sa 2:0 od selekcije Švajcarske pa je današnji dubl meč prva meč lopta za goste, a poslednja šansa za povratak u duel našeg tima.

Prednost Švajcarcima doneli su Rodžer Federer pobedom protiv Ilije Bozoljca i Stanislas Vavrinka koji je savladao Dušana Lajovića, a obojica se nadaju da neće morati i u nedlju da izlaze na teren.

Da bi se to desilo potrebno je da Marko Kjudineli i Mihael Lamer savladaju Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića, koji se svakako neće predati sve dok postoji šansa da Srbija vrati neizvesnot u ovaj meč.

Prema pravilima takmičenja selektori imaju mogućnost da do sat vremena pre početka meča, koji je planiran za 15.00 časova, promene igrače te nije nemoguće da neko od navedenih tenisera ne izađe na teren novosadskog Spensa.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter