0
TimeOut

Koka-Kola nudi bogatstvo da uđe u naziv Realovog stadiona

Objavljeno: 16.01.14 u 19:29

Dva ugledna španska lista, El Mundo Deportivo i Sport, prenose da je Kraljevski klub iz Madrida u ozbiljnim pregovorima sa kompanijom Koka-Kola u vezi sponzorstva za stadion madridskog kluba.

Santjago Bernabeu

Menjanje naziva zbog sponzorstva stadiona je sve popularnije u svetu fudbala, s obzirom da takvi ugovori donose ogroman novac, a na to nije imun čak ni veliki madridski klub koji je uglavnom u sjajnoj finansijskoj poziciji.

Kako prenose pomenuti listovi, Madriđani su krajem prošle godine pregovarali sa kompanijom Majkrosoft oko sponzorstva vrednog 50 miliona evra, međutim Koka-Kola je izbacila kompaniju Bila Gejtsa iz igre sa ponudom od čak 80 miliona evra. Naravno, ako do dogovora dođe stadion će se tokom trajanja ugovora zvati nešto drugačije, a kako, to ćemo tek videti. „Santjago Bernabeu“ trenutno ima 85 454 mesta za sedenje.

Eventualni novac od ovakvog ugovora biće uložen u renoviranje stadiona koji je otvoren sada već davne 1947. godine, a koji tada naravno nije ni ličio na zdanje kakvo danas stoji u Madridu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter