0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Gogić: Mnogo nam znači pobeda u derbiju

Objavljeno: 25.11.13 u 14:35
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Četvrtom uzastopnom pobedom fudbaleri Crvene zvezde potvrdili su uspon forme. Nakon pobeda protiv Radničkog iz Kragujevca, večitog rivala i Rada, crveno-beli naterali su i ekipu Slobode da pred praznom Marakanom položi oružje. Nažalost, jedna od najlepših fudbalskih predstava ove jeseni u nacionalnom prvenstvu Srbije, odlukom Disciplinske komisije Fudbalskog saveza igrala se pred praznim tribinama.

Pored četiri postignuta gola, najtrofejniji srpski klub propustio je najmanje još toliko idealnih prilika, zbog čega Užičani i pored ubedljivog poraza nemaju za čim da žale. Sumorni ambijent na stadionu u Ljutice Bogdana uspavao je na početku meča izabranike Slaviše Stojanovića, koji su se trgli i zaigrali na željenom nivou tek nakon vođstva gostiju.

Za brzo izjednačenje pobrinuo se Goran Gogić postigavši efektan gol u 12. minutu. Nakon povrede Aleksandra Kovačevića, 26-ogodišnji vezista koji je ponikao u Zvezdinoj Omladinskoj školi ustalio se među starterima, a ukazano poverenje i šansu koju je dobio od stručnog štaba iz meča u meč opravdava odličnim igrama.

„Znali smo da nas očekuje težak susret. U utakmicu smo ušli nešto slabije što je Sloboda uspela da kazni, ali za razliku od nekih prethodnih mečeva, ovaj put smo uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist. Brzo smo izjednačili, Milijaš je odlično centrirao i omogućio mi da postignem svoj prvi gol u Zvezdi. Nakon toga mislim da smo bili mnogo bolji tim, a potvrda svega toga jeste i ubedljiva pobeda“ – rekao je Gogić.

Visoki zadnji vezni fudbaler očekuje da serija pobeda crveno-belih potraje do kraja jesenjeg dela sezone. Već narednog vikenda sledi novi ispit, gostovanje na Karaburmi protiv tima koji je u prethodnoj sezoni Crvenoj zvezdi naneo mnogo problema i uspeo da slavi u dva od ukupno tri odigrana susreta.

„Već se okrećemo narednom protivniku. OFK Beograd u svojim redovima ima dosta mladih i kvalitetnih igrača. Moramo maksimalno ozbiljno i motivisano da pristupimo tom meču. Do zimske pauze ostalo je još tri duela i verujem da možemo da ostvarimo maksimalan učinak“ – naveo je Zvezdin igrač sa brojem 26.

Skromnost i vaspitanje kojima pleni nisu dozvolili Goranu Gogiću da istakne svoj doprinos u prvi plan, iako na to ima puno pravo. Zasluge za četiri vezane pobede pripisuje čitavoj ekipi i nada se da više nikada neće igrati pred praznim tribinama.

„Stabilizovali smo formu u najboljem trenutku. Takođe smatram da nam je pobeda u večitom derbiju puno značila na planu samopouzdanja, što se primećuje na terenu. Zahvalio bih se našim navijačima koje ni zatvorena Marakana nije sprečila da nam pruže podršku. Nadam se da je ovo poslednji slučaj u mojoj karijeri da sam igrao pred praznim tribinama“ – zaključio je Gogić.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter