0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Kraj: Trojke Lokomotive i loša poslednja četvrtina za poraz Zvezde

Objavljeno: 22.11.13 u 18:40
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Kubanju od ekipe Lokomotive rezultatom 79:72 (18:19, 21:16, 19:21, 21:16)  u šestom kolu Evrolige. 

Crveno-beli su pružili meč sa dosta oscilaciju u igri, ali je presudan bio odličan šut domaćih za tri poena, pošto je Lokomotiva pogodila 12 od 18 pokušaja.

U domaćem timu, najefikasniji su bili Hendriks i Vilijams sa 13, dok je u taboru Zvezde bolji od ostalih bio Simonović sa 12, Šilb je dao 11, a Dženkins 10 poena.

Posle šest kola, Lokomotiva je prva na tabeli sa skorom 5-1, dok Zvezda ima dve pobede i tri poraza i žestoko će se boriti za plasman u sledeću rundu.

Tekstualni prenos:

4/4 Raspoloženi Simonović trojkom je otvorio poslednju deonicu, a nadovezao se Katić košem za dva poena za prednost Zvezde – 60:64. Ipak, tada domaći predvođeni Kalnijetisom ulazi u seriju od 10-0, najviše zahvaljujući očajnoj organizaciji napada Crvene zvezde. Posle tri minuta bez koša, Dženkins je ulazom smanjio na 70:66, ali je već u sledećem napadu Simon pogodio 12. trojku za domaće i veliku prednost +7. Crveno-beli su potom vezali još tri bezidejna napada bez koša, niti izgrađene akcije za šut, pa se u poslednji minut ušlo sa prednošću domaćih – 75:66.

3/4 Crveno-beli su zaigrali znatno bolje u nastavku, iako je Lihodej pogodio novu trojku za +5 Lokomotive, ali Zvezda je zaigrala sjajno u odbrani i povela je posle trojke Šilba i Radenovića, zatim i Dženkinsa sa penala. Treća četvrtina protekla je u konstantnoj rezultatskoj klackalici, Rusi su otišli na plus 5 – 56:51, ali je potom usledila trojka Šilba, a na pauzu otišlo se rezultatom 58:56.

2/4 Odlična utakmica u Kubanu. Do oko dva minuta pre kraja prvog poluvremena igralo se praktično koš za koš a onda je usledila serija Lokomotive 10:0. Usledila je potom trojka Simonovića i Zvezda se vratila na -5, ostalo je do kraja 39:35 jer je Zvezda odbranila poslednji napad. Zvezda je u prvom poluvremenu igrala solidno, borbenošću je uhvatila devet lopti u napadu, ali nije imala rešenja za neverovatni šut domaćih za tri poena (8-10). Najviše problema crveno-belima zadavali su Vilijams i Braun sa po 12 poena, a na drugoj strani najefikasniji posle 20 minuta su Katić i Nelson sa po 6 poena.

1/4 Otvorili su Rusi utakmicu serijom 5:0 ali crveno – beli potom uzvraćaju i serijom 0:9 teraju domaćeg trenera na tajmaut. Nakon toga usledila ja ravnopravna igra u kojo je Zvezda zadržala prednost. 18:19.

Košarkaši Crvene zvezde u meču 6. kola Evrolige igraju na vrućem gostovanju u Kubanu gde ih dočekuje Lokomotiva.

U prvom susretu ova dva rivala u beogradskoj Kombank areni trijumf su odneli Rusi koji svakako na domaćem parketu važe za favorite.

U četi Dejana radonjića redom govore da je ključ uspeha na današnjem meču igra u odbarni i ako taj segment crveno – beli dobro odrade mogu se nadati dobrom rezultatu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter