0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Simonović: Pokušaćemo da srušimo neugodnu tradiciju

Objavljeno: 03.11.13 u 14:15
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pakleni ritam utakmica za košarkaše Crvene zvezde Telekom se nastavlja. Posle iscrpljujućeg duela i poraza tek posle produžetka od šestostrukog prvaka Evrope Panatinaikosa, crveno-beli u ponedeljak od 20 sati i 30 minuta u Podgorici igraju protiv Budućnosti.

Za izabranike trenera Dejana Radonjića ovo će biti veoma težak ispit, jer je glavni grad Crne Gore za Zvezdu tradicionalno neugodno gostovanje. U prilog tome svedoči podatak da su crveno-beli u dvorani Morača poslednji put slavili 25. maja 2005. godine. Podsećanja radi, Zvezda je tada pobedila rezultatom 77:74, a najefikasniji bio je Goran Jeretin sa 17 poena.

Podgoričani su u dosadašnjem toku regionalnog takjmičenja upisali tri pobede i dva poraza, a u Morači iz dve utakmice imaju maksimalan učinak. Pre priče o ekipi Budućnosti, kapiten crveno-belih Marko Simonović morao je još jednom da se osvrne na duel sa Panatainaikosom.

„Za nama je izuzetno teška utakmica. Došlo je do velikog emotivnog i fizičkog pražnjenja. Malo nam je nedostajalo da savladamo jednu od najboljih ekipa u Evropi, a smatram da ne bi bilo nezasluženo i da smo mi pobedili. Ipak, ne treba žaliti jer smo u duelu sa tako jakim rivalom pokazali veoma dobru igru, maksimalnu borbenost i pravi karakter. Međutim, evidentno da nam nedostaje iskustvo igranja u Evrologi. Ipak, da nam je neko pre utakmice rekao da ćemo u onakvom ambijentu Pionira igrati produžetke sa Panatinaikosom, mislim da bismo oberučke prihvatili“, počeo je priču Simonović.

Narednog rivala crveno-belih Simonović odlično poznaje.

„Budućnost ima veoma dobar tim, a posebno su nezgodni na domaćem terenu. Nijednoj ekipi nije lako da igra u Morači. Očekuje nas veoma težak posao“, rekao je Simonović i potom se osvrnuo na tradiciju nepobedivosti Budućnosti u Podgorici u duelima sa Zvezdom koja traje još od 2005. godine.

„Iskreno, nisam znao taj podatak, ali to će nam svima biti dodatni motiv da pokušamo da prekinemo tu neugodnu seriju. Ipak, moram da priznam da se time ne opterećujemo, već samo razmišljamo kako da iz Podgorice donesemo dva boda. Evidentno je da iz utakmice u utakmicu postepeno podižemo formu. U nekim evroligaškim duelima nismo imali ni sreće, ali siguran sam da će nam se to negde vratiti.

Kapiten crveno-belih je naglasio da ukoliko želi pobedu Crvena zvezda mora adekvatno da odgovori na agresivnu igru Budućnosti.

„Na svom terenu Budućnost igra veoma agresivno u odbrani, svih pet igrača je na granici faula. To je ratnička filozofija koju forsiraju i sa kojom sam dobro upoznat jer sam igrao za Budućnost, a takav mentalitet igrača se gradio godinama. Mi moramo da odgovorimo na identičan način, jer samo tako možemo da kontrolišemo igru i dođemo do pobede. Neophodno je da budemo strpljivi i da ne ulazimo u trku sa njima. Ćapin je motor njihovog tima i prvenstveni zadatak će nam biti da njega zaustavimo. On je i ove sezone pokazao da je pravi lider i da nije slučajno prošle godine pružao fantastične partije u Radničkom. Sjano igra, pogađa kad treba, a kad zatreba i razigrava saigrače tako da od njega u velikoj meri zavisi igra Budućnosti“, zaključio je Simonović.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter