0
Domaći fudbal
Crno bele bebe

FOTO: FK Partizan

PARTIZANOVE CRNO-BELE BEBE: „Ta konekcija između prvog tima i crno-belih beba je krucijalna stvar“ (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.24 u 11:12

„Kada vide za šta treniraju, za šta igraju. Mislim da ne postoji ništa lepše“

Partizanova fudbalska škola, poznata kao „Crno-bele bebe„, okuplja mlade talente, dečake i devojčice, koji žele da započnu svoju fudbalsku karijeru i prate korake svojih sportskih junaka.

U poslednjem izdanju jutarnjeg programa na TV Prva, predstavljeni su mladi fudbaleri – Uroš Čiča, Filip Tubić i Filimon Kežman, zajedno sa trenerom Uglješom Šaranovićem.

„Crno-bele bebe“ su namenjene deci uzrasta od 4 do 10 godina.

Treniraju na stadionu Partizan sa svim trenerima iz Omladinske škole Partizana i po programu koji je podjednak onom koji se radi u Omladinskoj školi prvog tima. Može da se kaže da su već sa dobrom tradicijom, od 2018. godine. Škola je prošla dug put od lokalnih liga do stranih turnira i proizvela je sigurno pedesetak igrača koji su brzo nakon upisivanja škole prešli u selektivne ekipe Partizana – kaže trener Uglješa Šaranović.

Trenira se četiri puta nedeljno, tu su i utakmice za sve generacije i sve ekipe. Igra svako sa svojim godištem. Ima dovoljno ekipa u svim generacijama. Mislim da je to dosta povezano sa uspehom reprezentacije u prvom redu, ali mislim da najviše dece u Srbiji trenira fudbal.

Šta je to što pored fudbala još uče?

To je najveći uspeh škole fudbala i selektivnih grupa, oni između sebe su drugari za ceo život. Provode 90 odsto slobodnog vremena jedni sa drugima. Da li su to rođendani, druženja, odlazak na utakmice. Mi smo vodili dečake i na utakmice košarkaškog i fudbalskog tima non-stop. Evo sad ova poslednja utakmica, oni to još nisu doživeli. Ova slika kada je pun stadion ne može da se poredi ni sa čim. Kada vide za šta treniraju, za šta igraju. Mislim da ne postoji ništa lepše – ističe Šaranović.

Nedavno su crno-bele bebe posetili i prvotimci Partizana.

Ta konekcija između prvog tima i crno-belih beba je krucijalna stvar. Svoje idole deca u Srbiji već duže vreme traže u klubovima iz Evrope koji su na vrhunskom nivou. Mislim da ih laganim koracima vraćamo ka tome da im idoli budu naši igrači, naravno da treba da poštuju i strane, ali naša škola fudbala u globalu i kada se uzme samo jedan sistem kao što je Partizanov su temelji našeg fudbala i reprezentacije – kaže trener crno-belih beba.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter