0
Domaći fudbal
Partizan v Cukaricki Serbian Super Liga 2024 2025

FOTO: STARSPORT

BIBARS NATHO: „Svaki put morate juriti titule u Partizanu“ (VIDEO)

Objavljeno: 28.10.24 u 12:47

„Posle dugo vremena ovaj klub je u poziciji u kakvoj treba biti kod kuće“

Fudbaleri Partizana danas su se obratili medijima povodom istorijskog povratka navijača na tribine, a jedan od istaknutih članova tima, Bibars Natho, izrazio je svoje zadovoljstvo trenutnom situacijom u klubu.

Natho je naglasio koliko je važna podrška navijača za Partizan, ističući da je to prvi asocijacija kada se pomene klub.

Posle dugo vremena ovaj klub je u poziciji u kakvoj treba biti kod kuće. Kada vas pitaju za Partizan prvo mislite na navijače. Bez njih ovo nije isti klub, a to ste videli na prethodnoj utakmici. Njihova podrška ovaj tim čini drugačijim. Sve je o njima – bio je Nathov prvi utisak.

Govorio je o nedavnoj utakmici protiv Čukaričkog, ističući da je podrška navijača imala ključnu ulogu.

Čuka je dobar tim, imaju odlične igrače. U prvom poluvremenu nismo našli rešenja, nismo igrali kako želimo, ali drugo poluvreme smo igrali bolje, naš fudbal. Igrali smo uz naše navijače.

Natho je podelio i svoja osećanja o atmosferi tokom meča, koja mu je bila izuzetno poznata.

Pre dva dana i juče je bilo skoro isto. Ok košarka je u zatvorenom i glasnije je, ali u poslednjih 6 godina koliko sam ovde, ovo je bio jedan od najboljih dana u Partizanu. Bilo je skoro kao polufinalni derbi kad smo dobili Zvezdu. Bilo je isto, bilo je uzbudljivo. Imam 36 godina i taj dan je bio jedan od najboljih za mene. Navijači su dolazili kao ludi, podržavali nas kao ludi, bili su odlični.

Osvrnuo se i na trenera Savu Miloševića, naglašavajući da se njegov pristup malo promenio.

Radio sam sa njim kad sam dolazio ovde. Savo je isti Savo sa malim unapređenjem, jer sa iskustvom rastete. On zna fudbal dobro, miran je lik, zna kako da nas smiri kada je potrebno. Bili smo pod velikim pritiskom prethodne tri nedelje, a on nas je sveo na razmišljanje samo o fudbalu. Bili smo fokusirani. Promenio je male stvari kako gleda utakmicu, što je normalno.

Natho je takođe uporedio svoje početke u Partizanu sa trenutnom situacijom.

Teško je, drugačije je. Kad sam došao imali smo samo četiri stranca, ali smo bili jak tim. Dve godine smo igrali u Evropi vezano. Teško je porediti jer smo tada bili veoma jak tim.

Uverava da trenutna situacija ne zadovoljava evropske standarde, ali veruje da će se to promeniti.

Naravno, nedostaje nam da igramo dva puta nedeljno. U ovom trenutku, poslednja tri meseca nismo zaslužili Evropu. Možda je bolje za nas da gradimo tim od nule, da ne skačemo previše i uskoro ćemo biti u Evropi ponovo – jasan je Natho.

Na pitanje o svojoj karijeri i konstantnim pitanjima o kraju, Natho je ostao odlučan.

Pitaju me to pitanje pet godina unazad. Poslednjih pet godina, svaki put imam dvocifren broj golova i asistencija. Opet nastavljaju sa pitanjima, što je normalno s obzirom na godine, ali to je samo broj. Godine ne igraju. Ono što imam, kvalitet, iskustvo, poverenje kod igrača, a na kraju brojevi govore.

Na kraju, osvrnuo se na ciljeve kluba.

Teško je, čudno… Nismo dobro krenuli, bili smo u teškom trenutku, poslednje dve godine su bile veoma teške. Sada osećamo novu energiju, novi start. Nadam se da će se nastaviti, da ćemo ponovo biti jak tim, da ćemo igrati u Evropi. Želimo da završimo drugi, da uzmemo kup. Svaki put morate juriti titule u Partizanu, a ovog puta je to Kup, to je realnost i pokušaćemo to da postignemo – zaključio je Bibars Natho.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter