0
Košarka

Zoran Moka Slavnic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Barcelona at Aleksandar Nikolic Hall on December 30, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

MOKA HVALI ČOVIĆA I PORUČUJE: „Odmah sam rekao da će Pešić ostati“! (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.24 u 14:37

Bivši selektor hvali Pešića i kritikuje budućnost ABA lige!

Zoran Moka Slavnić je ovog jutra sa Milenkom Tepićem bio gost na televiziji „Tanjug“, gde je govorio o mnogobrojnim temama, uključujući i ostanak selektora Pešića na toj funkciji.

Prvo je govorio baš o Tepiću koga je uveo u reprezentaciju davne 2007. godine:

To je najfinije dete koje sam ikada trenirao. Da je imao malo više bezobrazlika, verovatno bi više postigao-,započinje razgovor proslavljeni reprezentativac Jugoslavije.

Zatim je izneo svoje mišljenje o predsedniku saveza Nebojši Čoviću kao i povodom ostanka Pešića:

-Nisam sumnjao. Što se tiče saveza, Čović je verovatno jedan od najboljih košarkaških radnika u poslednjih 30 godina. To će za njega da bude lagano. Nije mu to loš potez, da se relaksira posle malo ovih vrućih nedelja i meseci.  Ja sam odmah rekao da će Kari ostati 100 posto, još ako je bila neka kinta više, to je zagarantovano. Njemu jeste istekao ugovor i možda je pričao sa sobom, sa porodicom, da li ima još snage i energije za dalje i opet kažem, ako je još neka kinta više… Mislim da je to najbolje rešenje-, objašnjava Slavnić koji je juče proslavio 75. rođendan.

Reprezentativci su imali veliku želju da selektor ostane:

-Oni su nastavili kontinuitet saradnje i prednost je da u hodu nastaviš da radiš. Osvojene su dve medalje na prethodna dva velika takmičenja, a malo mi je oporija ova srebrna sa SP posle poraza u finalu od Nemačke, jer nismo mogli da naiđemo na slabiji tim u finalu. Znanje postoji, u pitanju je samo energija, to je poenta priče. Pešić je srećan i taličan i dok je to tako, guramo-dodaje Slavnić.

Moka se ne slaže sa selektorom oko Aba lige:

Imamo KLS ligu, ali se desi da jedan Partizan ne igra, jer ga ne interesuje. Iz te lige nema prohodnost ka Evroligi. A, s druge strane, Pešić kaže da je za ukidanje (AdmiralBet) ABA lige. Suludo! To samo pijan čovek može da kaže. Pa, kako da dođeš do Evrolige? To je protočni bojler da dođeš do EL. Nije on budala, argument mu je da treba da imamo jaku našu ligu, ali to ništa ne znači. Da dođu tako do EL, nema teorije, osim da im daju licencu na nepošten način-, zaključio je Slavnić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter