0
AdmiralBet ABA Liga
Borisa i Kari

FOTO: X/@ABA_League

IGOKEA SLAVILA PROTIV MEGE: Pešić i Boriša ponovo zajedno! (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.24 u 15:29

Gosti slavili!

U šestom kolu ABA lige, košarkaši Igokee ostvarili su četvrtu pobedu savladavši Megu u Beogradu rezultatom 73:64. Ovim trijumfom tim Nenada Stefanovića dolazi do skora 4-2, dok Mega, nakon četiri uzastopne pobede, sada beleži dva uzastopna poraza.

Pred očima selektora Srbije, Svetislava Pešića, ni Igokea ni Mega nisu briljirale u šutu, što se posebno odrazilo u prvoj četvrtini kada su domaćini upisali samo 11 poena. Međutim, gosti iz Laktaša nisu uspeli to da iskoriste za veću prednost, pa je prva deonica završena vođstvom Igokee od 15:11.

Igokea je kontrolisala rezultat tokom celog meča i uspela da održi prednost, koja je najviše iznosila 13 poena. Ključnu ulogu je odigrao Boriša Simanić, koji se upisao u listu strelaca tek četiri minuta pre kraja, kada je Igokea povela sa 69:56, što je praktično odlučilo utakmicu. Mega je uspela da smanji zaostatak na 69:61, ali su gosti brzo prekinuli seriju i osigurali pobedu.

Najefikasniji u redovima Igokee bio je Stanković sa 13 poena i savršenim šutem iz igre, dok su mu Ilić i Džons pridodali po 11 poena. S druge strane, za Megu je Bogoljub Marković ostvario dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dok je Petrović upisao 14 poena, ali obojica su imali po pet izgubljenih lopti, što je uticalo na ishod susreta.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter